28.3.17

"Το φουσκοχώρι" - Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Έληξε!
Είχαμε 87 συμμετοχές εκ των οποίων 82 έγκυρες (από τις άκυρες 2 αφορούσαν σε εκπρόθεσμες συμμετοχές, 2 σε διπλές καταχωρήσεις και μια σε συμμετοχή χωρίς λογαριασμό facebook). 

Μεταξύ των 82 έγκυρων συμμετοχών πραγματοποιήθηκε κλήρωση μέσω του random.org και τυχερό αναδείχτηκε το νούμερο συμμετοχής:που αντιστοιχεί στο όνομα:Η τυχερή θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί για ανάδειξη νέου νικητή στην θέση της! Σας ευχαριστώ θερμά για τις συμμετοχές σας!
Σε έναν καταπράσινο λόφο, δίπλα σε ένα ποτάμι, υπάρχει καλά κρυμμένο ένα ονειρικό χωριό με μικρά όμορφα σπιτάκια και ευτυχισμένους κατοίκους, τόσο ευτυχισμένους, που κάθε απόγευμα μαζεύονται όλοι μαζί στην πλατεία του χωριού και φτιάχνουν...φούσκες! Όχι όμως ό,τι και ό,τι φούσκες! Φούσκες με αύρα θαλασσινή, φούσκες με άρωμα και γεύση σοκολάτας, πεπόνι, μπανάνας και φράουλας, φούσκες με όνειρα φτιαγμένες, με αρώματα μαγικά και γεύσεις ξωτικές....
...Φούσκες τόσο ξεχωριστές όσο και το όμορφο χωριό τους, φούσκες που τους έκαναν ξακουστούς ανά την οικουμένη και τώρα ό λ ο ι ψάχνουν να βρουν αυτό το μαγικό χωριό! Και ναι! Κάποιος το βρήκε και δεν αρκέστηκε να το κρατήσει αυτό το μαγικό μέρος μόνο για τον εαυτό του, μόνο φούσκωσε τα μυαλά των κατοίκων αραδιάζοντάς τους λόγια μεγάλα για το χρήμα και τον τουρισμό που θα ερχόταν, για το πόσο πιο εύκολη θα γινόταν η ζωή τους, για το πόσο οι φούσκες τους οι υπέροχες θα άλλαζαν την ζωή τους. Και ο κόσμος ήρθε, ο τουρισμός αναπτύχθηκε, τα κανάλια συνέρρεαν με ζωντανές ανταποκρίσεις και όλα πήγαιναν ρολόι. Πήγαιναν? Και τότε γιατί οι κάτοικοι έπαψαν να είναι ευτυχισμένοι, γιατί οι φούσκες τους δεν είχαν πια το άρωμα του τότε παρά έκρυβαν βιασύνη, επαγγελματισμό και αγανάκτηση? Που πήγαν εκείνα τα ήσυχα απογεύματα που οι κάτοικοι του φουσκοχωριού απολάμβαναν ο ένας την συντροφιά του άλλου και οι φούσκες τους αντανακλούσαν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους? Γιατί οι φούσκες τους δεν μύριζαν πια χαρά? Και πως θα γλύτωναν από όλο αυτό που οι ίδιοι είχαν επιδιώξει?
"Το φουσκοχώρι",  γραμμένο από την Εύα Ιεροπούλου και ζωγραφισμένο από την Σάντρα Ελευθερίου, ανήκει στην σειρά "Διαβάζω ιστορίες" των Εκδόσεων Μεταίχμιο. Η σειρά "Διαβάζω ιστορίες" είναι χωρισμένη ανά ηλικία έτσι ώστε να περιλαμβάνει βιβλία που ανταποκρίνονται στην ηλικία και την ωριμότητα του κάθε παιδιού, προσφέροντάς του μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης. Το μέγεθος των γραμμάτων, το στήσιμο των σελίδων, η έκταση του κειμένου είναι έτσι επιμελημένα ώστε να ανταποκρίνονται στην αναγνωστική ετοιμότητα του κάθε παιδιού. 
"Το φουσκοχώρι" αποτελεί ένα από τα πρόσφατα βιβλία της σειράς και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται βιβλία που περιέχουν ιστορίες ως 2.500 λέξεις και σκοπό έχουν να τροφοδοτήσουν την παιδική φαντασία και να αναπτύξουν την γλωσσική ικανότητα.
Βέβαια, η ηλικία δεν είναι το μόνο κριτήριο για να επιλέξουμε βιβλία για το παιδί. Μέγιστη σημασία έχει η πνευματική ωριμότητα του παιδιού, το επίπεδο της νοητικής του κατάρτισης καθώς και το επίπεδο του λεξιλογίου του. Η ταλιμπανούλα μου είναι 6 ετών όμως με μεγάλη χαρά έκατσε και της διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο! Αρχικά είχα ενδοιασμό εξαιτίας της μεγάλης έκτασης του βιβλίου όμως η απτή γλώσσα γραφής και η όμορφη εικονογράφηση το έκαναν προσιτό για την κόρη μου και ας μην ανήκει ακόμη ηλικιακά στην κατηγορία 7+.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες όπως σταυρόλεξα, ερωτήσεις, σημεία ζωγραφικής που έχουν σχέση με το κείμενο και είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο ηλικιακό φάσμα!

Αν σας κέντρισα το ενδιαφέρον με "Το φουσκοχώρι" και θα θέλατε να το έχετε και για την δική σας βιβλιοθήκη, σήμερα σας δίνετε η δυνατότητα να το αποκτήσετε, λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό μας!Δ ι α γ ω ν ι σ μ ό ς

Ένας τυχερός θα κερδίσει ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου "Το φουσκοχώρι" από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, απλά ολοκληρώνοντας τα παρακάτω βήματα:

1. Κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε καρφιτσωμένη ΕΔΩ!!

2. Like στις σελίδες facebook Momma's daily life και Εκδόσεις Μεταίχμιο:3. Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάτωθι φόρμας:Όροι συμμετοχής και διευκρινίσεις διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό fb.
2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και ο νικητής θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail  ή στον λογαριασμό fb που θα έχει δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που  δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
3. Αποστολή/Παραλαβή δώρου: 
α) σε περίπτωση που ο νικητής είναι κάτοικος Αττικής η παραλαβή θα γίνει από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Μεταίχμιο στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), 
β) σε περίπτωση που ο νικητής είναι κάτοικος επαρχίας η αποστολή θα γίνει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη, δηλαδή τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
4. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
5. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και 6/4/17.
6. Ο παρών διαγωνισμός θα δημοσιευτεί σε διάφορα sites διαγωνισμών.
1 σχόλιο:

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...