27.3.17

"Αλέξη ώρα για μπάνιο" και "Αλέξη μη φοβάσαι" - Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

ΕΛΗΞΕ!
Ο διαγωνισμός μας έληξε! Είχαμε 78 συμμετοχές εκ των οποίων οι 75 έγκυρες (οι άκυρες αφορούσαν σε διπλές καταχωρήσεις). Από τις 75 έγκυρες συμμετοχές οι 62 αφορούσαν στο βιβλίο "Αλέξη μη φοβάσαι" και οι 13 στο βιβλίο "Αλέξη ώρα για μπάνιο". Οι συμμετοχές χωρίστηκαν ανά προτίμηση βιβλίου και πραγματοποιήθηκαν δυο κληρώσεις, μια για κάθε βιβλίο.

Κλήρωση για το βιβλίο "Αλέξη μη φοβάσαι"

Πραγματοποιήθηκε κλήρωση μέσω του Random.org μεταξύ των 62 συμμετοχών που αφορούσαν στο συγκεκριμένο βιβλίο. Η κλήρωση ανέδειξε τυχερό νούμερο συμμετοχής το νούμερο:


που αντιστοιχεί στο όνομα:


Κλήρωση για το βιβλίο "Αλέξη ώρα για μπάνιο"

Πραγματοποιήθηκε κλήρωση μέσω του Random.org μεταξύ των 13 συμμετοχών που αφορούσαν στο συγκεκριμένο βιβλίο. Η κλήρωση ανέδειξε τυχερό νούμερο συμμετοχής το νούμερο:

που αντιστοιχεί στο όνομα:

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την συμμετοχή σας! Οι νικήτριες θα ενημερωθούν από εμένα για την παραλαβή του δώρου τους μέσω email. Σε περίπτωση που κάποια εξ αυτών δεν ανταποκριθεί εντός 3 ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί για ανάδειξη νέου νικητή!
Ελάτε σήμερα όλοι μαζί
να σας γνωρίσω τον Αλέξη
ένα έξυπνο παιδί!
Και σαν έξυπνος που είναι
δικαιολογίες έχει πολλές 
να αποφύγει το μπανάκι 
και να κάνει σκανδαλιές!
Τι  και αν είναι σκανδαλιάρης
έχει τους φόβους του και αυτός
μη ξεχνάμε παιδάκι είναι
ένας τόσος δα μικρός!
Και αν έχεις και εσύ "Αλεξάκια"
σκανδαλιάρικα μικρά
σου έχω σήμερα δωράκια
βιβλιαράκια αγαπητά!
Ο Αλέξης λοιπόν! Ένας μικρούλης, κάπου μεταξύ 2-4 ετών, πανέξυπνος, σκανδαλιάρης και ευρηματικός! Όπως είναι όλα τα παιδάκια σήμερα! Σκαρφίζεται χίλια δυο τεχνάσματα για να περάσει το δικό του! Η "μαμά" του όμως, η Άλισον Φαλκονάκη, έχει τον τρόπο! Τον τρόπο να μαθαίνει τον μικρό Αλέξη το σωστό, το δίκαιο, το καλό! Και μαζί με την "θεία" του, την Κλαίρη Γεωργέλλη, του φτιάχνουν παραμύθια! Παραμύθια απλά και όμορφα, παραμύθια που μπορεί ο μικρός Αλέξης να καταλάβει! Η "μαμά" γράφει και η "θεία" ντύνει τα γράμματα με όμορφες εικόνες! Γιατί ο Αλέξης μας είναι μικρός, δεν ξέρει να διαβάζει, όμως όπως κάθε μικρός, "διαβάζει" τις εικόνες, και τις θυμάται και τις ανακαλεί!


Η σειρά της Άλισον Φαλκονάκη με ήρωα τον μικρό Αλέξη, περιλαμβάνει 4 παιδικά βιβλία: 1. Αλέξη ώρα για μπάνιο,  2. Αλέξη μη φοβάσαι, 3. Αλέξη μάζεψε τη ζούγκλα, 4. Αλέξη φάε κάτι. και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για βιβλία συμπεριφοράς που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, ηλικίας 2-4 ετών και σκοπό έχουν να μιλήσουν με απλό και κατανοητό τρόπο στα μικρά παιδιά για θέματα καθημερινά που τα απασχολούν σε αυτές τις ηλικίες, όπως η υγιεινή του σώματος, οι παιδικές φοβίες, η καθαριότητα αλλά και η σωστή διατροφή. Η κεντρική ιδέα του βιβλίου μέσω της αφήγησης αλλά και μέσω της όμορφης εικονογράφησης της Κ.Γεωργέλλη, περνάει εύκολα και εύστοχα στο μικρό παιδί χωρίς να το κουράζει ή να το κάνει να βαριέται. 
Σήμερα θα παρουσιάσουμε και θα κληρώσουμε 2 από τα 4 βιβλία της σειράς:

"Αλέξη ώρα για μπάνιο"Αχ πόσο βρώμικος είναι αυτός ο Αλέξης! 
Και ένα μαλλί χάλια! Λες να κρύβεται εκεί μέσα κάτι ζωντανό
Κρύβεται-δεν κρύβεται, ο Αλέξης δεν μπορεί, 
θέλει να παίξει, να διασκεδάσει 
και για να αποφύγει το μπάνιο κάνει ό,τι μπορεί! Για να δούμε θα τον πείσει η μαμά
το μπανάκι του να κάνει 
και να μην έχει γόνατα βρωμερά?"Αλέξη μη φοβάσαι"

Και σαν όλα τα παιδάκια
φαντασία έχει και αυτός
στο σκοτάδι φαντάσματα βλέπει 
ε δεν είναι ο μοναδικόςΜες στο σπίτι εξωγήινους  βλέπει
και φοβάται τόσο πολύ 
με τις χερούκλες τους τις μαλλιαρές
κάπου νομίζει του έχουν κρυφτείΤι και αν ο μπαμπάς του λέει 
"μη φοβάσαι, τα άστρα λάμπουνε ψηλά"
ο μικρός μας ο Αλέξης 
πάνω του γαντζώνεται σφικτά!


Για να δούμε, θα καταφέρει
νικητής από τον φόβο του να βγει
και σαν δυνατός και γενναίος 
να κάνει την ανατροπή?
Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο χαρίζουν από ένα αντίτυπο του κάθε βιβλίου (δηλαδή ένα αντίτυπο από το βιβλίο "Αλέξη ώρα για μπάνιο" και ένα από το βιβλίο "Αλέξη μη φοβάσαι") για δυο τυχερούς αναγνώστες του Momma's daily life. Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα:

1. Κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού. Θα την βρείτε πατώντας εδώ!

2. Like στις σελίδες facebook των Εκδόσεων Μεταίχμιο και Momma's daily life.3.Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάτωθι φόρμας:Όροι συμμετοχής και διευκρινίσεις διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό fb.
2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και οι νικητές θα ενημερωθούμ από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail  ή στον λογαριασμό fb που θα έχουν δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που κάποιος εξ αυτών δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
3. Αποστολή/Παραλαβή δώρου: 
α) σε περίπτωση που οι νικητές είναι κάτοικοι Αττικής η παραλαβή θα γίνει από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Μεταίχμιο στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), 
β) σε περίπτωση που οι νικητές είναι κάτοικοι επαρχίας η αποστολή θα γίνει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη, δηλαδή τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
4. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
5. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και 3/4/17.
6. Ο παρών διαγωνισμός θα δημοσιευτεί σε διάφορα sites διαγωνισμών.


3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα παραμύθι!! Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...