14.2.17

Η Αρπαγή του Κέρβερου και Το Αίνιγμα της Σφίγγας: Παρουσίαση και Διαγωνισμός

ΕΛΗΞΕ!

Είχαμε 26 έγκυρες συμμετοχές μεταξύ των οποίων έγινε κλήρωση μέσω του www.random.org και τυχερή αναδείχτηκε η συμμετοχή με το νούμερο 17:


που αντιστοιχεί στο όνομα:


Η τυχερή θα ενημερωθεί από εμένα για να κανονίσουμε την παραλαβή του δώρου της. Σε περίπτωση που δεν επικοινωνήσουμε εντός 3 ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. 
Σας ευχαριστώ θερμά για τις συμμετοχές σας! Μη ξεχνάτε ότι ''τρέχει" και άλλος διαγωνισμός για παιδικό βιβλίο στο blog τον οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.Σαν λαός έχουμε την τύχη να έχουμε μια πλούσια ιστορία και μυθολογία.
Σαν γονείς έχουμε την υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε την γνώση μας περί αρχαίων ελληνικών μύθων, στα παιδιά μας, που αποτελούν τους πολίτες του αύριο.
Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή στέκονται οι Εκδόσεις Μεταίχμιο που μέσα από την σειρά τους Μυθολογικά Παραμύθια, περιγράφουν την Ελληνική Μυθολογία με τρόπο απλό, κατανοητό και απτό για τις μικρές ηλικίες.


Με την Κατερίνα μου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας αυτό με το βιβλίο "Ο πρώτος μου Όμηρος:Οδύσσεια". Για την συνέχεια, επέλεξα δυο βιβλία από την σειρά Μυθολογικά Παραμύθια: α) "Το αίνιγμα της Σφίγγας" του Κ.Πούλου σε εικονογράφηση Σ.Παπαδοπούλου και β) "Η αρπαγή του Κέρβερου"της Μ.Αγγελίδου σε εικονογράφηση Ι.Σαμαρτζή.

Το αίνιγμα της Σφίγγας

Η Σφίγγα είναι ένα από τα φανταστικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας, γνωστή περισσότερο από τον μύθο του Οιδίποδα. Πρόκειται για ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού, φτερά αετού στα πλευρά της και πρόσωπο ανθρώπου που στεκόταν έξω από την Θήβα και σκότωνε σφίγγοντας μέχρι θανάτου, όποιον από τους περαστικούς δεν έλυνε τον γρίφο της. Ο Οιδίποδας κατόρθωσε και έλυσε τον μέγα γρίφο, κάτι που οδήγησε στον θάνατο την Σφίγγα που από το κακό της έπεσε στον γκρεμό (κατά άλλους ιστορικούς ο ίδιος ο Οιδίποδας σκότωσε την Σφίγγα μετά την λύση του γρίφου). 


Το συγκεκριμένο παραμύθι, πέρα από την διδαχή του μύθου, προσπαθεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τα μυθολογικά τέρατα ώστε να μην τα φοβούνται. Έτσι η αφήγηση γίνεται από μια εκ των Σφιγγών η οποία μας παρουσιάζει την ιστορία της αλλά και τις υπόλοιπες Σφίγγες, γνωστότερες εκ των οποίων είναι η Σφίγγα της Αιγύπτου και η Σφίγγα των Ναξίων.

Η αρπαγή του Κέρβερου

Ο Κέρβερος ήταν ο φύλακας του κάτω κόσμου, του Άδη, και περιγράφεται σαν ένα τέρας με μορφή σκύλου και τρία κεφάλια. Στο συγκεκριμένο παραμύθι περιγράφεται ο μύθος κατά τον οποίο ο Ηρακλής στον δωδέκατο άθλο του κατόρθωσε και, με την βοήθεια μόνο των χεριών του, αιχμαλώτισε το τέρας και το πήγε στον Ευρυσθέα ο οποίος τρομαγμένος από την όψη του και μόνο φοβήθηκε τόσο πολύ που το ξαναέστειλε πίσω στον Άδη, για να μην το βλέπει κανείς. 


Μέσα από το παραμύθι, τα παιδιά μαθαίνουν τόσο τον μύθο όσο και το γεγονός ότι οι ήρωες δεν είναι ατρόμητοι, είναι άνθρωποι και αυτοί και φοβούνται, όμως νικούν τους φόβους τους και προχωρούν.

Διαγωνισμός

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο με σκοπό να φέρουν το παιδί σε επαφή με την ελληνική μυθολογία, χαρίζουν σε έναν αναγνώστη του blog, ένα αντίτυπο της επιλογής του από τα παραπάνω βιβλία. Ένας τυχερός θα κερδίσει ένα αντίτυπο είτε του βιβλίου "Το αίνιγμα της Σφίγγας" είτε του βιβλίου "Η αρπαγή του Κέρβερου".


Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου που θα επιλέξετε, ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα:
1. Κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που βρείτε εδώ!
2. Like στις σελίδες Momma's daily life και Εκδόσεις Μεταίχμιο.3. Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάτωθι φόρμας:

Όροι συμμετοχής και διευκρινίσεις διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό fb.
2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και ο νικητής θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail  ή στον λογαριασμό fb που θα έχει δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που ο νικητής δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
3. Αποστολή/Παραλαβή δώρου: 
α) σε περίπτωση που ο νικητής είναι κάτοικος Αττικής η παραλαβή του βιβλίου θα γίνει από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Μεταίχμιο στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), 
β) σε περίπτωση που ο νικητής είναι κάτοικος επαρχίας η αποστολή του βιβλίου θα γίνει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη, δηλαδή τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
4. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
5. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και 21/2/17.
6. Ο παρών διαγωνισμός θα δημοσιευτεί σε διάφορα sites διαγωνισμών.1 σχόλιο:

  1. Μάχη μου, εκπληκτικά βιβλία και τα δύο, από τις αγαπημένες εκδόσεις Μεταίχμιο! Ευχαριστούμε για το διαγωνισμό και εύχομαι καλή μας επιτυχία! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...