21.5.16

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για το giveaway με δώρο βιβλία για γονείς!

Update 1/6/16
Καλό μήνα σε όλους!
Ο διαγωνισμός για τα βιβλία γονέων έληξε χτες βράδυ! Είχαμε 259 συμμετοχές εκ των οποίων οι 236 έγκυρες (αφού αφαιρέθηκαν οι διπλοκαταχωρήσεις και οι καταχωρήσεις χωρίς λογαριασμό fb ή άλλα στοιχεία). Στην συνέχεια έγινε διαχωρισμός μέσω φίλτρων και δημιουργήθηκαν δυο φόρμες, μια με τις συμμετοχές για το πρώτο βιβλίο και μια για τις συμμετοχές για το δεύτερο βιβλίο.

Πρώτο Βιβλίο: Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα του Thomas Gordon
Από την κλήρωση που έγινε μέσω Random.org τυχερό αναδείχτηκε το εξής νούμερο συμμετοχής:
  
 που αντιστοιχεί στο όνομα (τα mails έχουν αποκρυφτεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων):
 Δεύτερο Βιβλίο: Πειθαρχία χωρίς Τιμωρία της Judy Arnall
 Από την κλήρωση που έγινε μέσω του random.org τυχερό αναδείχτηκε το εξής νούμερο συμμετοχής:

 που αντιστοιχεί στο όνομα (τα mails έχουν αποκρυφτεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων):

 Οι τυχεροί που κερδίζουν το βιβλίο που δήλωσε ο καθένας είναι:


 Θερμά Συγχαρητήρια!
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στις δνσεις email που δήλωσαν στην φόρμα συμμετοχής για την παραλαβή των δώρων τους. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν απαντήσει εντός της προθεσμίας που αναγράφεται στους όρους συμμετοχής, θα γίνει επανάληψη της κλήρωσης για το συγκεκριμένο βιβλίο!

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμμετοχές σας!
 

 Από την στιγμή που κάποιος μαθαίνει ότι θα γίνει γονιός, αρχίζει να ψάχνεται! Για τα πάντα και για πάντα! Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ψάχνεται!

Το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο, το να την ετοιμάσεις για να ενταχθεί σε μια κοινωνία, να μάθει να επιβιώνει αλλά και να ζει πραγματικά, είναι μια διαδικασία που χτίζεται μέρα με την μέρα και που πολλές φορές σε φέρνει αντιμέτωπο με δικές σου ελλείψεις και βιώματα. Άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά.Έχουμε αναλογιστεί ποτέ πόσο δύσκολος είναι ο γονεϊκός ρόλος και πόσα πράγματα καλούμαστε να διευθετήσουμε σαν γονείς? Μα, πραγματικά τα διευθετούμε? Αυτό είναι τα παιδιά, η διάπλαση του χαρακτήρα τους? Απλή διεκπεραιωτική διαδικασία?

Φυσικά και όχι! Η γονεϊκότητα είναι η δυσκολότερη και μακροβιότερη διαδικασία στην οποία μπαίνει ένας γονιός από την στιγμή της σύλληψης ακόμη. Και αν σας φαίνεται τραβηγμένο το ότι προετοιμαζόμαστε να γίνουμε γονείς ακόμη και από εκείνη την στιγμή, σκεφτείτε πόσα πράγματα αλλάζει μια συνειδητοποιημένη γυναίκα όταν μάθει ότι κυοφορεί.

Πολλά βιβλία έχουν γραφεί με στόχο να βοηθήσουν τον γονέα στον ρόλο του. Ακριβώς εξαιτίας αυτής της πληθώρας προσφερόμενης γνώσης, τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτό που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει. Αυτό που είναι σαν να γράφηκε από το δικό σου χέρι και που παράλληλα σέβεται το παιδί, του δίνει την σωστή του θέση στον χώρο και στον χρόνο, δεν το υποτιμά, δεν το υποβιβάζει.

Μέσα από το δικό μου ψάξιμο ήρθε η γνωριμία μου με τα βιβλία που θα σας παρουσιάσω σήμερα και που θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε δικά σας:

Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα - Thomas Gordon

Τι να πω για αυτό το βιβλίο θησαυρό? Τι να πω για τον Thomas Gordon? Έχω ακούσει πάρα πολλά σχόλια, κάποια όχι και τόσο καλά η αλήθεια είναι.  Εμένα όμως μου ξεκλείδωσε το μυαλό. Το συγκεκριμένο βιβλίο θέλει υπομονή και προπόνηση. Δεν είναι ένα απλό ανάγνωσμα. Δεν σου προσφέρει μασημένη τροφή ούτε έτοιμες λύσεις. Σε βάζει στην διαδικασία, μέσα από παραδείγματα, να εξετάσεις τον εαυτό σου και να δεις πόσα λάθη κάνεις ακόμη και στον τρόπο που εκφέρεις κάποιες φράσεις. Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει ''χειριστικό'', για εμένα είναι ένας οδηγός, που με έβαλε σε διαδικασία να επανεξετάσω πως μιλάω στα παιδιά μου και πως αυτή η ομιλία οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Ακόμη είμαι την διαδικασία του να μαθαίνω. Θέλει πολύ υπομονή και πολύ προπόνηση για να πεις ότι έστω έχεις πιάσει το νόημα του συγκεκριμένου βιβλίου!
Αν θες να μάθεις περισσότερα για τον Thomas Gordon αλλά και για τα Εργαστήρια του μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο της Gordon Hellas!

Πειθαρχία χωρίς Τιμωρία - Judy Arnall

Έχω πει και σε άλλες αναρτήσεις μου ότι δεν τιμωρώ τα παιδιά μου. Δεν θεωρώ την τιμωρία ως κάτι αποδοτικό, με κανέναν τρόπο. Από την άλλη όμως, ασφαλώς και δεν ήθελα παιδιά χωρίς όρια, παιδιά απειθάρχητα και ανεξέλεγκτα. Πως γινόταν όμως πειθαρχία χωρίς τιμωρία? Για πολύ καιρό έψαχνα να βρω κάτι, κάπου να πιαστώ, γιατί γνώριζα ότι δεν θα τα κατάφερνα και να μην τιμωρώ και να μπορώ να πειθαρχήσω τα μικρά μου. Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους με τράβηξε το συγκεκριμένο βιβλίο από τον τίτλο του ακόμη. Είναι ένα βιβλίο που δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη, γιατί δεν απαιτεί διάβασμα αλλά μελέτη. Κάθε του σελίδα είναι και ένα μάθημα. Δίνοντας τα 5 κλειδιά της πειθαρχίας από τον πρόλογο ακόμη, προσπαθεί σπονδυλωτά να σε μάθει ότι η πειθαρχία δεν ισούται με την τιμωρία. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου υπάρχουν και πραγματικά παραδείγματα, εργαλεία πειθαρχίας ανά ηλικία αλλά και τεχνικές για τις δύσκολες ώρες. 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε και εσείς για την κυκλοφορία τέτοιων βιβλίων αλλά και να παρακολουθήσετε από κοντά διαλέξεις και συζητήσεις με ειδικούς που θα γίνουν αρωγοί στον γονεϊκό σας και όχι μόνο ρόλο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Σεμινάρια του Αποτελεσματικού Γονέα που διοργανώνονται κάθε μήνα από τo Public Συντάγματος. 
Για αυτό τον μήνα, στο εργαστήρι που θα γίνει στις 28/5 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Κράτα με σφιχτά" της Dr.Johnson. Tο βιβλίο καταπιάνεται με την σχέση του ζευγαριού, είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα και πολύ χιούμορ και προσπαθεί μέσα από καθημερινά παραδείγματα να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν τα ζευγάρια του σήμερα. Η Dr.Johnson ανέπτυξε μια πρωτοποριακή προσέγγιση, το μοντέλο θεραπείας EFT (Emotionally Focused Therapy), το οποίο πλέον θεωρείται το αποτελεσματικότερο μοντέλο για την δημιουργία σχέσεων αγάπης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την συγκεκριμένη εκδήλωση κάντε κλικ εδώ. Εμείς θα είμαστε στην εκδήλωση και ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά!Και πάμε τώρα στον διαγωνισμό μας!
Τα καταστήματα Public διαθέτουν για 2 αναγνώστες του blog ένα αντίτυπο από τα βιβλία Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα και Πειθαρχία χωρίς Τιμωρία.
Διευκρινίζω ότι ο κάθε νικητής θα κερδίσει ένα βιβλίο από τα παραπάνω, όποιο ο ίδιος δηλώσει στην φόρμα διαγωνισμού που ακολουθεί.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα:

1. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ!

2. Συμπληρώστε την φόρμα:- Προαιρετικά και αν δεν θέλετε να χάνετε τα νέα μας, χαρίστε μας ένα like:Όροι συμμετοχής και διευκρινίσεις διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό facebook.

2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και οι νικητές  θα ενημερωθούν από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail  ή στον λογαριασμό fb που θα έχουν δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που κάποιος εξ αυτών δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.

3. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.

4. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και την Τρίτη 31/5/16.
5. Ο παρών διαγωνισμός θα δημοσιευτεί σε διάφορα sites διαγωνισμών.
http://kerdiseto.gr/ 
www.mydiagonismoi.gr 
http://clicknwin.gr 
http://www.e-contest.gr 
http://luckyduck.gr 
http://winiteasy.blogspot.gr 
21 σχόλια:

 1. Ε... Με τέτοιο δώρο, θα πάρω και εγώ μέρος! Μπράβο Μαχη, σε mercουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ok σε διαβάζω φανατικα το ξερεις αλλα μολις ειδα αυτα τα βιβλια ξετρελαθηκα. Πριν απο καιρό συζητουσαμε με την φιλη μου γι αυτα. Μακαρι η τυχη να μου χαμογεάσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενδιαφέρουσες προτάσεις Μάχη. Δεν είμαι σίγουρη ότι δήλωσα προτίμηση βιβλίου στη φόρμα (συμβαίνουν κι αυτά). Οπότε το γράφω σε σχόλιο "Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είμαι σίγουρη οτι αφου τα προτεινεις θα ειναι πολυ ενδιαφεροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είμαι σίγουρη οτι αφου τα προτεινεις θα ειναι πολυ ενδιαφεροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εξαιρετικές επιλογές Μάχη, ελπίζω να κερδίσω σε αυτόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στη δουλειά είχα ένα μάνατζερ που έκανε σεμινάρια ψυχολογίας σε νέους μανατζερ και σε γονείς και πολλές φορές μου έλεγε κομμάτια απο τα σεμινάρια του κατα τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου, μάλιστα έγραψε και ένα μικρό βιβλίο πριν χρόνια. Είχα πάθει πλάκα με το πόσο κοινοί είναι οι τρόποι λειτουργίας και για τους ενήλικες. Έλεγε για παράδειγμα πως οι μεγάλοι δεν εκφράζονται σωστά και αυτό τα παιδιά τα μπερδεύει! Το ίδιο όμως υποστήριζε πως συνέβαινε και στις μεταξύ μας σχέσεις, εργασιακές, συντροφικές, φιλικές, συγγενικές και μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε αλλά υπάρχουν αρκετές στιγμές που δεν εκφραζόμαστε σωστά και για αυτό καταλήγουμε σε διαφωνίες, καυγάδες, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουμε καταλάβει ο ένας τον άλλον.
  Η άποψη μου είναι πως τέτοιου είδους βιβλία σε βοηθάνε να γίνεσαι πιο σωστός άνθρωπος! Καλή εβδομάδα Μάχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελεια!!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!! Καλή επιτυχία σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εξαιρετικές επιλογές και τα δύο βιβλία Μάχη μου! Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εξαιρετικές επιλογές και τα δύο βιβλία Μάχη μου! Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. βιολέτα Σταλήμερου24 Μαΐου 2016 - 7:53 π.μ.

  πολύ θα ήθελα να κερδίσω ένα βιβλίο ευχαριστούμε για την ευκαιρία!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χρηστος σταλη25 Μαΐου 2016 - 1:19 μ.μ.

  ευχαριστούμε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Thanks για το διαγωνισμό!! Πολύ χρήσιμα βιβλία!!
  Fb: Aristofanis Smpardos
  Gfc: tavros72

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. πολυ χρησιμα βιβλια για εμενα οπως και για καθε γονεα!ευχαριστουμε πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κέρδισα!!! Σ ευχαριστώ πολύ Μάχη μου! Θα το περιμένω με αγωνία :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο (είμαι ακόμα στην αρχή..) αλλα ακόμα πιο τέλειο ήταν ότι μου ήρθε αμέσως και με φοβερό αμπαλάζ! Ρίξτε μια ματιά :

   http://fifirixtra.blogspot.gr/2016/06/mommasdailylifeblogspotcom-i-am-winner.html

   Για άλλη μια φορά Ευχαριστώ Μάχη μου :)

   Διαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...