9.6.15

Διαγωνισμός με δώρα βιβλία επιλογής σας από την Χάρτινη Πόλη!

 O διαγωνισμός μας έληξε!
Καταγράφηκαν 320 συμμετοχές εκ των οποίων οι 283 έγκυρες (οι άκυρες συμμετοχές έχουν να κάνουν με διπλές καταχωρίσεις, συμμετοχές χωρίς λογαριασμό φβ καθώς και συμμετοχές εκτός χρονικών ορίων). Τα μαγικά νούμερα που κερδίζουν από 2 βιβλία της επιλογής τους από την παιδική σειρά ''Φόβοι και συνήθειες των παιδιών'' των Εκδόσεων Χάρτινη Πόλη, είναι:


Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στα παρακάτω ονόματα που είναι και οι νικητές του διαγωνισμού:

Οι νικητές θα ενημερωθούν από εμένα μέσω προσωπικού email ή/και μηνύματος στο φβ. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν εμφανιστεί εντός της αναγραφόμενης στους όρους προθεσμίας, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στην θέση του!

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την συμμετοχή σας. Ευχαριστώ από καρδιάς τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη για την πολύτιμη προσφορά τους, καθώς δίχως αυτήν δεν θα γινόταν ο παρών διαγωνισμός!

Και μην ξεχνάτε, ''τρέχουν'' και θα ''τρέξουν'' και άλλοι διαγωνισμοί στο Momma's daily life!
  Για την αδυναμία της ταλιμπανούλας στο διάβασμα καθώς και για τα αγαπημένα της παραμύθια σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν (εδώ και εδώ).

Η αδυναμία της αυτή κάνει την μαμά να ψάχνει συνεχώς καινούργια παραμύθια. Όχι όμως ό,τι και ό,τι παραμύθια! Η ταλιμπανούλα είναι απαιτητική αναγνώστρια! Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά παραμυθιών που αποτελούν την πιο ασφαλή επιλογή για την μαμά αφού ξέρω ότι σίγουρα θα της αρέσει όποιο παραμύθι και αν διαλέξω!

Φωτογραφία διαγωνισμού ''Φόβοι και συνήθειες παιδιών''

Αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από την σειρά ''Συνήθειες και Φόβοι των Παιδιών''. Έχουμε τα περισσότερα παραμύθια της σειράς και πραγματικά για εμένα ως μαμά αλλά και για την μικρή η σειρά αποτελεί πραγματικό θησαυρό! 

Πρώτα από όλα γιατί οι πρωταγωνιστές της είναι παιδάκια! Η μικρή έχει μια εμμονή στο να μην θέλει παραμύθια με ζωάκια γιατί πολύ απλά όπως λέει ''τα ζωάκια δεν μιλάνε, γιατί τα παρουσιάζουν να μιλάνε στα παραμύθια?''. Θέλει λοιπόν παιδάκια ίσως γιατί έτσι της είναι πιο εύκολο να ταυτίζεται μαζί τους! 

Έπειτα όλα τα παραμύθια της σειράς έχουν κα-τα-πλη-κτι-κή εικονογράφιση! Και όσο και αν για εμάς τους ενηλίκες αυτός μπορεί να είναι δευτερεύον λόγος για να επιλέξουμε βιβλίο, για τα παιδιά είναι ο πρωταρχικός λόγος για να αγαπήσουν ένα παραμύθι, αφού τα πάντα για να γίνουν κατανοητά πρέπει πρώτα να γίνουν εικόνα στο μυαλουδάκι τους!

χάρτινη πόλη, παραμύθια, για παιδιά
Υπέροχη εικονογράφιση!

Τρίτος λόγος αγάπης προς την συγκεκριμένη σειρά και ο σπουδαιότερος για εμένα ως μαμά, είναι πως το κάθε παραμύθι από αυτά πραγματεύεται μια κατάσταση, μια συγκεκριμένη κατάσταση, που μέσω του παραμυθιού μπορώ εγώ σαν μαμά, να βασιστώ και να χτίσω μια επικοινωνία με το παιδί μου. Μέσω της επικοινωνίας αυτής, περνάνε διάφορα μηνύματα στο παιδί με τρόπο απλό και εύπεπτο. Από το κόψιμο της πάνας, την διακοπή της πιπίλας μέχρι την γκρίνια του ίδιου του παιδιού και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει ένα παραμύθι - βοηθός στο ρόλο του γονέα. 

Τελευταίο μας απόκτημα από την σειρά είναι το παραμύθι ''Το ξωτικό της γκρίνιας''. Το παραμύθι με έξυπνο τρόπο και με την βοήθεια ενός ξωτικού, αντιστρέφει τους ρόλους και κάνει τα παιδιά αποδέκτη της γκρίνιας αντί για δημιουργό της! Τα βάζει έτσι στην θέση του αποδέκτη και τα κάνει να καταλάβουν πόσο οδυνηρό είναι για κάποιον να έχει μονίμως κοντά του ένα ξωτικό που γκρινιάζει συνέχεια!


 Η αντίδραση της μικρής στο παραμύθι αυτό ήταν ακαριαία! Με το που άρχισε ο μικρός να γκρινιάζει γύρισε με ύφος μεγάλης κοπέλας και του είπε ''έλα πάψε, σαν το ξωτικό της γκρίνας κάνεις Χρήστο''! Αν αυτό δεν δείχνει ότι ''έπιασε'' το νόημα, τότε τί?

Ο ενθουσιασμός μου γι αυτή τη σειρά είναι τόσο μεγάλος που επικοινώνησα με τις Εκδόσεις ''Χάρτινη Πόλη'' που εκδίδουν την σειρά και ζήτησα κάποια αντίτυπα για τους αναγνώστες του Momma's daily life! H θετική απάντηση του εκδοτικού οίκου ήρθε πολύ γρήγορα και έτσι 3 τυχεροί από εσάς θα κερδίσουν από 2 από τα παρακάτω 6 βιβλία! Οι τυχεροί θα επιλέξουν μόνοι τους ποια 2 από τα 6 βιβλία της σειράς θα κερδίσουν!


Λίγα λόγια για να μπορέσετε να επιλέξετε βιβλίο:

1. Ο Μάγος Γιογιοδούλης και η πάνα μου! Η Στεφανία έχει μεγαλώσει πια και φέτος θα πάει στο νηπιαγωγείο.
Όμως, ένα πρόβλημα βασανίζει το μυαλουδάκι της. Πρέπει να μάθει
να πηγαίνει στην τουαλέτα μόνη της και να πάψει πια να φοράει πάνες!
Αλλιώς, όλα τα παιδάκια θα την κοροϊδεύουν!
Μια μέρα, ο Μάγος Γιογιοδούλης εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της
και με τη μαγική του μαριονέτα την πείθει ότι τα πράγματα
δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαντάζεται…2.Τα ξωτικά με μαθαίνουν καλούς τρόπουςΟ Διονύσης είναι καλεσμένος σε ένα πάρτι γενεθλίων.
Δυστυχώς, όμως, δε φέρεται πάντα με τον καλύτερο τρόπο.
Φτάνει αργοπορημένος, μιλάει απότομα, διακόπτει τους μεγαλύτερούς του…Ευτυχώς, πάνω στην πιο κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μπροστά του
το Ξωτικό των Καλών Τρόπων και οι φίλοι του.
Ψιθυρίζουν τις σοφές συμβουλές τους στ’ αφτιά του μικρού Διονύση και,
επιτέλους, όλοι του δίνουν συγχαρητήρια για την ευγενική συμπεριφορά του!


3. Το ζιζάνιο της τηλεόρασης 
Ο Φίλιππος περνάει τον περισσότερο καιρό βλέποντας τηλεόραση
και παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παλιότερα, ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα ποδοσφαίρου, τώρα όμως χάνει συνέχεια τις προπονήσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει αρχίσει να μαλώνει με τους φίλους και με την αδελφή του. Μια μέρα, εμφανίζεται μπροστά του το ζιζάνιο της τηλεόρασης και προσπαθεί να τον πείσει ότι η ζωή στην οθόνη είναι πιο ενδιαφέρουσα από ό,τι συμβαίνει γύρω του. Θα καταλάβει ο Φίλιππος ότι το ζιζάνιο κάνει λάθος
4. Το ξωτικό της γκρίνιας 

O Γιάννης και η Λένα είναι δυο γλυκά αδελφάκια που αγαπούν πολύ τη μητέρα τους.Mια μέρα, όμως, που πηγαίνουν μαζί της στο σούπερ μάρκετ, αρχίζουν να γκρινιάζουν για να τους αγοράσει σοκολάτες. Eυτυχώς, μια ηλικιωμένη γυναίκα τους χαρίζει ένα σοκολατένιο αβγό, και σταματούν να παραπονιούνται.
Όταν γυρίζουν στο σπίτι, τα αδελφάκια διαπιστώνουν ότι μέσα στο αβγό
κρυβόταν το… Ξωτικό της Γκρίνιας! Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά
να καταλάβουν πόσο όμορφη γίνεται η ζωή όταν τηρούμε
ορισμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς.


5. Η Νεράιδα Πιπιλίνα και η πιπίλα μου!

Η Κατερίνα θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι μωρό πια! Έτσι, αρχίζει
να ντύνεται και να τρώει μόνη της, χωρίς τη βοήθεια της μητέρας της!
Όμως, ένα πράγμα την ανησυχεί! Δεν μπορεί ούτε στιγμή χωρίς την πιπίλα της!
Ένα βράδυ, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της η Νεράιδα Πιπιλίνα
και τη βοηθάει ν’ ανακαλύψει ότι είναι πολύ πιο ωραία χωρίς πιπίλα στο στόμα…


6. Το αστροποντικάκι και το σκοτάδι
 
Όπως τα περισσότερα μικρά παιδιά, έτσι και η Kατερίνα φοβάται το σκοτάδι… Όταν σβήνουν τα φώτα, χιλιάδες τέρατα εμφανίζονται μπροστά της! Δεν μπορεί να κοιμηθεί από το φόβο της και τρέχει στους γονείς της!
Eυτυχώς, ο μεγάλος της αδελφός της χαρίζει το Aστροποντικάκι του!
Ένα μαγικό ποντικάκι που, με το λαμπερό του αστέρι,
διώχνει όλους τους φόβους της μακριά!Διαγωνισμός!

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες των Εκδόσεων ΄΄Χάρτινη Πόλη''   και Momma's daily life.2. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε καρφιτσωμένη ΕΔΩ.


3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Όροι και διευκρινίσεις διαγωνισμού:

1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό fb.
2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και οι νικητές θα ενημερωθούν από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail  ή στον λογαριασμό fb που θα έχουν δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί  κάποιος εξ αυτών εντός 5 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
3. Τα έξοδα αποστολής των βιβλίων βαρύνουν τον δωροθέτη, δηλαδή τον εκδοτικό οίκο Χάρτινη Πόλη.
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
5. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του  ως και την Κυριακή 14/6/2015.
6. Ο παρών διαγωνισμός θα δημοσιευτεί σε διάφορα sites διαγωνισμών.


Ο παρών διαγωνισμός έχει δημοσιευθεί:
kerdiseto.gr/ 
www.nethall.gr/ 
diagonismos.gr/ 
.saveandwin.gr/ 


Καλή επιτυχία σε όλους!


17 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία βιβλία Μάχη,ευχαριστούμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτά τα βιβλία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν τα ηξερα καθολου τα βιβλια αυτα...αλλα μου αρεσαν μερικα για να ξεκινησουμε...γκρινια και τηλεοραση... παω να τα παρω αποψε κιολας!

  φιλακια και ευχαριστουμε Μαχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρατήσου λίγο, μπορεί να τα κερδίσεις!

   Διαγραφή
 4. εκπληκτικο δωρο για την μικρουλα μου μαριαλενα..ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΛΙΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχουμε την ίδια αγάπη για τα βιβλία! Ωραίες οι προτάσεις ευχαριστούμε πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστούμε πάρα πολύ Μάχη μου! <3 Φιλάκια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ούτε εγώ δε τα ήξερα είναι υπέροχα!! φβ Αρετή Σουρούφη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. δεν τα ήξερα τα βιβλία αυτά!!! εμενα μπορεί τα παιδιά μου να είναι λίγο πιο μεγάλα...αλλα το ξωτικό της γκρίνιας και το ζιζανιο της τηλεόρασης... μας ταιριάζουν γάντι!!!!! αν δεν τα κερδίσω...σίγουρα θα τα παρω!!!! ευχαριστω για την ενημέρωση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εξαιρετικά βιβλία, έχουμε το "Τα ξωτικά με μαθαίνουν καλούς τρόπους" και είναι υπέροχο! Το πήγε στο νηπιαγωγείο η μικρή μου, το διάβασαν και η νηπιαγωγός ενθουσιάστηκε!

  Βίκη Βικάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι όντως εξαιρετική όλη η σειρά γι αυτο και ζήτησα διαγωνισμό από τις εκδόσεις! προσωπικά είναι τα μόνα παραμύθια που διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε και είναι τόσο διδακτικά!

   Διαγραφή
 10. Υπέροχο δωράκι!! Λατρεύουμε τα βιβλία!! Ευχαριστούμε πολύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Yπεροχα!!!!Η κορούλα μου θα ξετρελαθει!!
  Ευχαριστούμε πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν την.ήξερα τη συγκεκριμένη σειρά.πραγματικά ενθουσιαστηκα!!!θα ψαξω κιολας σήμερα να τη βρω!!!αναρωτιέμαι εαν θα τη βρω ευκολα στη Ρόδο...ευχαριστούμε πολύ πάντως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ωραία σειρά παιδικών βιβλιων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...