13.5.15

Blogger: Φτιάξε Image Gallery!

Τον τελευταίο  καιρό το blog έχει υποστεί (το καημένο) πολλές αλλαγές. Μέσα σε αυτά που έχουν αλλάξει είναι και οι κατηγορίες. Με στόχο πάντα την ευκολότερη πλοήγηση του αναγνώστη, έφτιαξα image galleries έτσι ώστε τα πάντα να είναι προσβάσιμα με ένα κλικ!

Τι είναι όμως οι image galleries?

   
Οι image galleries είναι αυτό που βλέπετε στην φώτο παραπάνω, όλα τα ποστς έχουν μπει σε έναν πίνακα ουσιαστικά όπου φαίνεται μια φωτογραφία που εγώ έχω επιλέξει καθώς και τίτλος της κάθε ανάρτησης. Πατώντας πάνω στην κάθε φώτο ο αναγνώστης μεταφέρεται εύκολα και γρήγορα στην σχετική ανάρτηση!

Με τον τρόπο αυτό έχω φτιάξει όλες τις κατηγορίες μου αλλά και αρκετές αναρτήσεις. Οι κατηγορίες Παιδί, Γυναίκα  κλπ που βλέπετε στην οριζόντια μπάρα αλλά και οι αναρτήσεις για τον οδηγό δημιουργικής απασχόλησης, τα κοριτσίστικα parties κλπ. όλα είναι φτιαγμένα με image gallery!

Για να φτιάξουμε image gallery στον blogger χρειάζεται ένας και μόνο κώδικας τον οποίο βρήκα από το blog Laura's crafty life!

Ο κώδικας είναι ο κάτωθι και θα πρέπει να πάτε στο blog της Laura να τον αντιγράψετε για λόγους fair blogging.Διευκρινίσεις:
1.  Ο πίνακας αυτός είναι φτιαγμένος να έχει 4 φωτο σε κάθε γραμμή. Για κάθε γραμμή που θέλετε να προσθέσετε θα πρέπει να ξαναγράψετε ολόκληρο τον κώδικα.
2. Για να γράψουμε τον κώδικα πάμε στο σημείο που γράφουμε την ανάρτηση μας και πατάμε το HTML (δηλαδή δεν τον επικολλούμε στην Σύνθεση, αλλά στο HTML).
3. Αφού επικολλήσουμε τον κώδικα πρέπει να κάνουμε τις εξής αντικαταστάσεις:
- όπου λέει http://yourprojectposturl.com αντικαθιστούμε με το url της ανάρτησής μας.
- όπου λέει http://yourimageurl.jpg αντικαθιστούμε με το url της φωτογραφίας μας (θα το αναλύσουμε παρακάτω)
- όπου λέει Name you want to have displayed below your image αντικαθιστούμε με τον τίτλο που θέλουμε να φαίνεται κάτω από την φώτο μας (συνηθως δηλαδή με τον τίτλο της ανάρτησης στην οποία θα οδηγεί).

 • Το url της ανάρτησης μας είναι εύκολο να το βρούμε, είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω και για το οποίο έχουμε μιλήσει πως το διαμορφώνουμε ΕΔΩ!

 • Το imageurl.jpg τώρα είναι το url της φώτο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Για να το βρούμε αυτό θα πρέπει να ανεβάσουμε την φωτογραφία μας στο Photobucket.  Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα (για κάποιον μεγάλο όγκο φωτογραφιών τουλάχιστον) και μπορείτε είτε να ανοίξετε λογαριασμό με το email σας είτε να συνδεθείτε μέσω facebook. Μόλις συνδεθείτε θα δείτε πάνω προς τα αριστερά ένα κουμπάκι σε γαλάζιο φόντο που λέει Upload, θα πατήσετε εκεί για να ανεβάσετε την φωτογραφία σας. Μόλις ανέβει η φωτογραφία θα την κλικάρετε και θα σας πάει σε μια οθόνη όπως η παρακάτω όπου στην δεξιά στήλη σας δίνει 4 κωδικούς, θα αντιγράψετε αυτόν που γράφει DIRECT. 
Αυτόν τον κώδικα θα πάτε να τον επικολλήσετε εκεί που σας γράφει http://yourimageurl.jpg.
 ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ PHOTOBUCKET:
Για να ανεβάσετε την φωτογραφία σας στο photobucket θα πρέπει να έχετε κάνει μια διαδικασία πρώτα. Αν πάτε και βάλετε έτσι μια φώτο από το ποστ σας στο photobucket αυτή θα βγει τεράστια και φυσικά μετά που θα την επικολλήσετε στον πίνακα θα βγει τεράστια με αποτέλεσμα να χαλάσει όλος ο πίνακας. Για να βγει όμορφη και να είναι ο πίνακας στοιχημένος θα πρέπει α) να κάνετε την φωτογραφία σας τετράγωνη ή στρογγυλή σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών πχ picmonkey, και β) να κάνετε resize της φωτογραφίας πάλι από ανάλογο πρόγραμμα. Τώρα για το resize οι διαστάσεις παίζουν ανάλογα με το πλάτος του blog σας. Στο δικό  μου blog που έχει ολικό μέγεθος 1130 στοιχεία, για να βάλω 4 φωτογραφίες στην κάθε σειρά τους δίνω διαστάσεις 150Χ150, ενώ αν θέλω να βάλω 3 φωτογραφίες στην κάθε σειρά τους δίνω διαστάσεις 200Χ200. Αυτό όμως είναι κάτι που έχει να κάνει με το πλάτος του μπλογκ σας, οπότε θα πρέπει να παίξετε λίγο με τις διαστάσεις για να δείτε ποια βολεύει. Πάντως το σίγουρο είναι ότι όλες οι φωτογραφίες χρειάζονται resize πριν ανέβουν στο photobucket.

 • Aφού αντικαταστήσουμε αυτά στον κώδικα πηγαίνουμε εκεί που λέει Name you want to have displayed below your image. Εδώ τα πράγματα είναι ευκολότερα, απλά γράφουμε τον τίτλο της ανάρτησης μας, προσοχή όμως να μην είναι πολύ μεγάλος γιατί θα φάει χώρο από την φωτογραφία μας. Αν έχετε μεγάλο τίτλο στην ανάρτησή σας, καλύτερα να γράψετε έναν μικρότερο που όμως θα δίνει το θέμα της ανάρτησης. 

Επομένως, για να ανακεφαλαιώσουμε:
1. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πάμε στο ποστ που θέλουμε, να επιλέξουμε την φωτογραφία που θέλουμε να φαίνεται στο image gallery, να πάμε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και να επεξεργαστούμε την φώτο μας (δηλαδή να την κάνουμε στρογγυλή ή τετράγωνη και να την κάνουμε resize), και μετά να την ανεβάσουμε στο photobucket.
2. Αφού κάνουμε τα παραπάνω, πηγαίνουμε στον html, επικολλούμε τον κώδικα και κάνουμε τις αντικαταστάσεις μας, βάζοντας το url της ανάρτησης μας, το url της φωτογραφίας (direct link από το photobucket) και δίνουμε έναν σύντομο τίτλο της ανάρτησης.
3. Αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερα ποστς, να φτιάξουμε δηλαδή περισσότερες γραμμές, απλά επικολλούμε και άλλες φορες τον κώδικα και συνεχίζουμε με τις αντικαταστάσεις.

Τον κώδικα αυτό τον έχω χρησιμοποιήσει παντού, σε σελίδες, σε αναρτήσεις, στο sidebar, στην nav bar (οριζόντια μπάρα). Έχει δουλέψει παντού και μου έχει λύσει τα χέρια. Τουλάχιστον σε εμένα που έχω επιλέξει το απλό πρότυπο του blogger, δουλεύει παντού.

Τώρα ξέρω ότι όσοι έχετε wordpress θα νιώθετε παραπονεμένοι, όμως υπάρχει κάτι και για εσάς και μάλιστα πιο εύκολο. Για να δείτε πως θα κάνετε κάτι αντίστοιχο στο wordpress δείτε την σχετική ανάρτηση της Αθηνάς / Craftaholic!
  
Τι λέτε; πως σας φαίνεται;; μπορεί όταν το διαβάζετε να σας φανεί δύσκολο, αν το κάνετε όμως μια δυο φορές θα δείτε ότι δεν είναι δύσκολο, μπελαλίδικο ίσως αλλά όχι δύσκολο!
Για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με blogging tutorials ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


Linking to the HOST

52 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσες φορές να σε ευχαριστήσω πια;;; Κατάντησα κουραστική! Εννοείται θα το φτιάξω! :-) Φιλάκια καλή μου δοτική Μαχουλα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αχαχαχα με ευχαριστείς εις διπλούν γι αυτό άφησες το σχόλιο διπλό??? προσπάθησε το και αν εχεις απορία let me know!

   Διαγραφή
 3. Σε θαυμάζω! Ευχαριστούμε και χαράς στο κουράγιο σου. θα προσπαθήσω να το κάνω αν και σκέφτομαι να μεταπηδήσω σε wordpress. Να σαι καλά Μάχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ σκεφτομαι για wordpress αλλά ..βαριέμαι!

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα, Μάχη!!!
  Μπράβο σου για το χρόνο που αφιερώνεις στα tutorials και για τον πολύ επεξηγηματικό τρόπο που τα γράφεις!

  Εγώ όταν θέλω να ανεβάσω online μια φώτο για να πάρω το url της
  -κι επειδή βαριέμαι να ανοίγω λογαριασμούς σε ότι εργαλείο/site υπάρχει στο νετ-
  τις ανεβάζω σε μια ανάρτηση στο blog μου που την έχω για αυτό το σκοπό (πχ με τίτλο "φώτο url),
  δεν της έχω βάλει ετικέτες και την έχω ανεβάσει με προχρονολόγηση -πχ μια πολύ παλία ημερομηνία-
  κι έτσι ο επισκέπτης μου δε θα τη δει ποτέ σαν ανάρτηση να παραξενευτεί (κι αν τη δει, δεν έγινε και τίποτα δηλαδη)!
  Έτσι δεν έχω και φόβο μη κάποια στιγμή πάθει το οτιδήποτε το πρόγραμμα στο οποίο της έχω ανεβάσει και πάθω γενικό..... πατατράκ με όλες τις φώτο μου!
  Επίσης, το πόσες θα μπουν σε κάθε σειρά εξαρτάται από το πλάτος που έχουμε στο κυρίως μέρος του blog μας
  (αυτό με τις αναρτήσεις) κι όχι το συνολικό πλάτος μας που περιλαμβάνει και το sidebar.
  Σε ευχαριστούμε! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικα δεν με βολεύει αυτός ο τρόπος, το προσπάθησα αλλά δεν με βολεύει! ναι ο αριθμος των φωτο εξαρτάται από το πλατος της αναρτησης, αλλα το εβαλα ετσι για κοπέλες που δεν ξερουν οτι πρεπει να αφαιρεσουν απο το ολικο αυτο του sidebar, για να βρουν το μεγεθος της αναρτησης και επειδη το tutorial εχει ηδη πολλες πληροφοριες ειπα να μην το βαλω ετσι και τις μπερδεψω

   Διαγραφή
  2. Το θυμόμουν ότι δε σε βολεύει ο δικός μου τρόπος για το ανέβασμα των φώτο,
   αλλά είπα να τον αναφέρω σαν εναλλακτική σε περίπτωση που κάποιοι bloggers τον βρουν πιο βολικό!
   Για το πλάτος της gallery, για όποια κοπέλα θέλει να βρει το πλάτος των αναρτήσεών της για να ξέρει σε τι μέγεθος θα φτιάξει τις φώτο της για μια gallery στο blogger:
   Πρότυπο>Προσαρμογή>Προσαρμογή Εύρους
   και μετά από τον αρ. εικονοστοιχείων ολόκληρου του ιστολογίου μας αφαιρούμε τους αριθμούς εικονοστοιχείων που έχουμε στο δεξιό η/και το αριστερό πλάγιο μενού μας (αν και όποιο πλάγιο έχουμε)!

   Διαγραφή
 5. Ωχ Παναγία μου! 'Οσο και να με καίει αυτή η διαδικασία, την θέλω πολύ, μου φαίνονται κινέζικα όλα αυτά. Μαχούλα μου πρέπει να την διαβάσω ίσα με 1000 φορές την ανάρτηση σου για να την εμπεδώσω. Πάντως χίλια μπράβο να μοιράζεσαι απλόχερα τόσο εξειδικευμένες και χρήσιμες πληροφορίες μαζί μας!!!! Καλημέρα κορίτσι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χριστίνα μου πραγματικά δεν είναι δύσκολο! είναι μπελαλίδικο, πολύ ομως, φαντάσου ότι έκανα έτσι 261 αναρτήσεις! το βαρετό είναι να φτιάξεις τις φωτο και να τις ανεβασεις στον φωτοκουβα, μετα είναι μονο αντικαταστάσεις.

   Διαγραφή
 6. Τέλειο τιπ, εννοείται θα εφαρμοστεί!! Το σκεφτόμουν καιρό και τσουπ! Να σου ένα τέλειο ελληνικό tutorial!! Ευχαριστούμε μαμά Μάχη!! Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 7. πολυ χρησιμο Μαχη!!!! αντε να οργανωσουμε και τα μπλογκοσπιτα μας! ευχαριστω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θα χαρώ πολύ να το κάνετε και να το δω στα σπιτάκια σας!

   Διαγραφή
 8. νασε καλαηθελα παντα να το κανω ετσι αλλα δεν εβρισκα τον τροπο. ευχαριστωωωωωωωωωω maria by beautyharmony blog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνεις, αλλα οι περισσότεροι ειναι επι πληρωμή. Ελπίζω αυτός να σας φανεί εύκολος

   Διαγραφή
 9. Αν θελήσουμε να βάλουμε μια ήδη ανεβασμένη φώτο μπορούμε να πάρουμε και το url της από τα λευκώματα Ιστού picassa όπου ανεβαίνουν έτσι κι αλλιώς όταν τις βάζουμε σε μια ανάρτηση. Έτσι γλιτώνουμε το διπλό ανέβασμα!
  Kathy by anthomeli

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχως δεν πιάνει αυτο το κολπο, γιατι στο Picassa εχει ανεβει με μεγάλες διαστάσεις, θα πρέπει και εκει να την επεξεργαστείς.

   Διαγραφή
 10. Πολύ χρήσιμη αυτή σου η ανάρτηση Μάχη. Την κρατώ για όταν βρω τον απαραίτητο χρόνο!!! Ευχαριστούμε πολύ :))
  Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μας ξεσηκώνεις με τους διάφορους τρόπους που μας δείχνεις για να κάνουμε καλύτερο το blog μας.Ευχαριστούμε είναι κάτι που μου άρεσε ανέκαθεν και ήθελα να το φτιάξω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είδες πόσο σε ζάλισα εγώ και σκέφτηκες να μην το ξαναπάθεις ε????Γι'αυτό το έκανες ανάρτηση!!!
  Ευχαριστώ για άλλη μια φορά Μαχούλα!Το βλέπω και το ευχαριστιέμαι πραγματικά!Θέλει τον χρόνο του η αλήθεια αλλά σιγά σιγά γίνεται και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει!Σε φιλώωωω♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχήν δεν με ζαλίζεις ποτέ εσύ! κατά δεύτερον επειδή σου έδωσα τον κώδικα την εποχή που τον είχα βρει και εγώ και έκανα ακόμη δοκιμές δεν τα ήξερα όλα αυτά να στα πω εξ αρχης. Θυμάσαι που σου τραβούσε τις φωτο πάνω? αυτο συμβαίνει όταν ο τίτλος απο κάτω είναι μεγάλος και παιρνει χωρο απο την φωτο για να βγει στον πινακα. Αφού τον δούλεψα πολύ και τον κατάλαβα ήρθε η ώρα και για το tutorial, θέλω να δοκιμάζω κάτι πολύ και μετά να το δείχνω γιατί διαφορετικά δεν θα είμαι σε θέση να απαντήσω όταν κάποιος με ρωτήσει κάτι.

   Διαγραφή
 13. Θέλω λίγο χρόνο για να επεξεργαστώ όλες τις πληροφορίες αλλά βρε Μάχη επιτρέψε μου να σου εκφράσω το θαυμασμό μου: με δύο πιτσιρίκια πως τα προλαβαίνεις αυτά; μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πω πως τα προλαβαίνω, καταρχήν από την ώρα που γυρνάω στο σπίτι δεν ξαναμπαινω ούτε στο μπλογκ ούτε φβ ούτε πουθενα, ο χρόνος είναι δικός τους. Επομένως όλη η δουλειά γίνεται είτε πολύ πολύ πρωί, συνηθως 6+ είμαι στην δουλειά ενώ οι υπόλοιποι έρχονται μετά τις 8, ή αργά το βράδυ που θα έχουν κοιμηθεί τα πιτσιρίκια. Με άλλα λόγια κόβω από τον ύπνο μου συνήθως αν και πάλι δεν αρκεί, έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον 10 θέματα αναρτήσεων, αν γίνουν τα 5 ευχαριστημένη θα είμαι.

   Διαγραφή
 14. Είχα προσπαθήσει κάποτε να το κάνω, αλλά μου είχε φανεί βουνό και τα παράτησα... Αλλά αυτό δε μου φαίνεται δύσκολο... Μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω Μάχη.
  Ευχαριστούμε για την τόσο πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι με αυτόν τον τρόπο να τα καταφέρεις Χρύσα μου! μόνη σου το φτιάχνεις και εσύ το μπλογκ; είναι πολύ όμορφο, νόμιζα ότι στο είχε φτιάξει τεχνικός!

   Διαγραφή
  2. Μόνη, μόνη... Από παντελώς άσχετη, κατέληξα computer freak... Μόνο η εικόνα στο header είναι σχεδιασμένη από ειδικό, κι αυτή μου την έκανε δώρο ένας φίλος...
   Πάντως αλήθεια, με έβαλες στην πρίζα να το κάνω... Όπως βλέπεις ξαναήρθα για να μελετήσω προσεκτικά-προσεκτικά!

   Διαγραφή
  3. σοβαρά? μονη σου? είναι τέλειο! δοκίμασε να κάνεις τις galleries και αν εχεις απορια ή κολλήσει κάπου στείλε μνμ αν μπορω να σε βοηθησω

   Διαγραφή
 15. Σε θαυμάζω που ξέρεις τόσα πολλά μυστικά, που μπορείς και τα εφαρμόζεις (σημαντικότατο!!!) και που τα μοιράζεσαι απλόχερα μαζί μας!!! Σε βρίσκω πολύ "Μάχιμη"!!! :)
  Ομολογώ ότι μόλις είδα την ανάρτηση, είπα Ωωωωω με την τεμπέλικη προσδοκία ότι θα μπω και θα δω: Κάντε κλικ, μετά κλοκ, μετά κλακ, άντε κι ένα τελευταίο κλουκ και έτοιμο!!! χαχαχα
  Πιστεύω όμως πως με λίγη συγκέντρωση και χρόνο θα τα κατάφερνα!!! Θα το κρατήσω σίγουρα στα υπόψιν γιατί σήμερα μπορεί να βαριέμαι αλλά αύριο μπορεί να...."καίγομαι"!!!! :)))))
  Ευχαριστούμε πολύ!!! Μια μεγάλη καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τόσα πολλά tips που κάθεσαι και βάζεις για όλες εμάς τις αρχάριες. Σ'ευχαριστούμε. Αυτό με τις ενότητες δεν το έχω δοκιμάσει. Φοβάμαι θα τα κάνω μαντάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καλύτερο είναι να ανοιξεις ένα τεστ μπλογκ, το οποίο θα το έχεις κρυφό, δεν θα μπορεί δηλαδη να το δει το κοινό, θα κάνεις εκει τις δοκιμές σου και μετά θα πειράζεις το κανονικό μπλογκ

   Διαγραφή
 17. Να σου πω...προτείνω να φτιάξεις νέο blog με blogging tips. Αφού έχεις την όρεξη και τη διάθεση να ψαχουλεύεις στο internet και μετά να μοιράζεσαι blogging tips μαζί μας, το νέο blog θα πάει σούπερ! Πώς σε είπα τις προάλλες; Ψαχουλεύτρα; :) Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου για όποιον θέλει να φτιάξει image gallery. Ευχαριστούμε Μάχη!

  Προσωπικά, επειδή βαριόμουν να καθίσω να το ψάξω αυτό και πολλά άλλα, τα ανάθεσα σε ειδικό και μου τα έφτιαξε τζιτζί όταν έκανα redesign του blog πριν από 4 μήνες. Ορίστε...Αν ήταν σωστότερο το timing θα είχα εξοικονομήσει κάποια φραγκάκια για προσιτές γυναικείες πολυτέλειες που θέλω τόσον καιρό και όλο βάζω άλλες (οικονομικές) προτεραιότητες :) Καλημερούδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοιτα ως ενα βαθμό σε καταλαβαίνω, και εγώ βαρέθηκα να φτιάξω την αρχική μου, δεν μου έβγαιναν και με τίποτα τα tutorials που έβρισκα, έκανα και μαντάρα τον κώδικα προσπαθώντας οπότε εκεί επιλήφθηκε του θέματος τεχνικός! όμως απλά τρικάκια που έχω δοκιμάσει τα δείχνω, αφού τα καταφέρνω εγώ χωρίς καμια ιδιαίτερη γνώση θα το καταφέρουν και οι άλλοι. Τώρα για άλλο μπλογκ με αυτή τη θεματολογία, το έχω σκεφτεί αρκετές φορές, κυρίως γιατί δεν ταιρίαζει με την θεματολογία αυτου του μπλογκ, όμως με δυο μικρά δεν είμαι σε θέση να συντηρήσω και δεύτερο μπλογκ, επομένως το αφήνω έτσι, σαν κατηγορία μεσα σε αυτό το μπλογκ.

   Διαγραφή
 18. Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου! Μιας και είμαστε της πληροφορικής και η Μαργαρίτα και εγώ είχαμε φτιάξει Image Galleries στο mommywiki εδώ και αρκετό καιρό - Είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ όμορφος τρόπος παρουσίασης των αναρτήσεων! Αλλά πραγματικά είναι μεγάλος κόπος να φτιάξεις pages με όλες τις αναρτήσεις σου και να τα ανανεώνεις... χαράς το κουράγιο σου. Εμείς προσπαθούμε να συντηρήσουμε και να ανανεώνουμε τη σελίδα των Friday Play Dates... και είναι φορές που το παραμελούμε.
  Όσο για το url των φωτογραφιών, χρησιμοποιούσαμε κι εμείς το photobucket αλλά για λόγους ευκολίας τις παίρνουμε από το blog. Με δεξί click πάνω στην φωτογραφία και "copy image location"! την καλημέρα μου και από εδώ...
  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Α.. όποια θέλει μπορούμε να της δώσουμε και το κολπάκι με το "mouse-over" - το κολπάκι που περνάς το ποντίκι πάνω από τη φωτογραφία και αλλάζει η φωτογραφία!
  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. α ναι! καντε tutorial γι αυτο! το είχα πετυχει καπου αλλα δεν το ειχα κανει! περιμενω αναρτηση! ευχαριστώ που περασες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Μάχη μου είναι πραγματικά πολύ πολύ βολικό για εμάς τους αναγνώστες σου αυτό!! Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να το κάνω κι εγώ. Σε ευχαριστούμε πολύ <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλά το μπλογκ μου το έχω παραμελήσει αλλά το αγαπώ και θέλω να το φροντίζω. Ήθελα μηνες τωρα να κάνω image gallery αλλά δεν γνώριζα πως. Τωρα με το μυαλό που έχω δεν πολυκατάλαβα, αλλά θα επανέλθω με ηρεμία να τα διαβάσω.
  Σ'ευχαριστούμε Μαχάμα πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλως την εξαφανισμενη! να το ξαναδιαβασεις με ηρεμια, δεν ειναι δυσκολο, ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις

   Διαγραφή
 23. Σου είχα γράψει ένα κατεβατό και έτσι απλά το έχασα... anyway!! To είχα ψάξει αλλά δεν μπήκα καν στο κόπο να το προχωρήσω γιατι μου φάνηκε βουνό! Τώρα το κατάλαβα και πρέπει να το κάνω σύντομα διαφορετικά μετά.. αντε συμμάζεψε τις αναρτήσεις! Να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις.. O blogger έχει κάποιο όριο μνήμης με τις φωτογραφίες? Και τι γίνεται όταν το φτάσεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι η αληθεια ειναι οτι οσο πιο νωρις τοσο πιο καλα! και εγω παιδευτηκα να κανω ολες τις αναρτησεις. Για τις φωτο που ρωτας δεν ξερω, αλλα μαλλον πρεπει να το κοιταξω και εγω.

   Διαγραφή
 24. Θέλω εδω και πολυ καιρο να ερθω να δω το tutorial σου και να το κανω κι εγω γιατι μου αρεσει πολυ αυτος ο τρόπος παρουσίασης! Απορία χαζή : κάθε φορα που ανεβάζουμε καινούριο ποστ πρέπει να ενημερώνουμε και τον κώδικα? Πάντως το βλέπω να περιμένει κι αυτο, θέλει δουλίτσα! Το κανω pin να το ξαναβρω! Σ' ευχαριστούμε πολυ, εισαι καταπληκτική!!! φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θα σε απογοητευσω αλλά ΝΑΙ, κάθε φορά πρέπει να ενημερώνεις με το νεο ποστ, αυτο ειναι το μειονεκτημα αλλα οσο και αν εψαξα δεν βρηκα δωρεαν αυτοματο τροπο, μονο επι πληρωμη!

   Διαγραφή
 25. Πολύ χρήσιμο, δε θυμάμαι αν είχα σχολιάσει ξανά, αλλά τώρα που το χρειάστηκα δε μου ανοίγει το μπλογκ της κοπέλας για να πάρω τον κώδικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. περιεργο, εμενα ανοιγει κανονικα
   στο στελνω σε μνμ

   Διαγραφή
 26. Μπράβο Μάχη που το ξετρύπωσες! Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα! Πολύ χρήσιμο και με πολλές χρήσεις!! Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Δεν τολμώ να ακουμπήσω κώδικα! Δεν τολμώ!!! Μπράβο σου βρε Μάχη πάντως, μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Μάχη ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, προσωπικά τις χρειάζομαι τέτοιες αναρτήσεις καθώς θέλω να κάνω πολλές αλλαγές στο blog μου! Φιλιάαα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ισως να έχω ξεχάσει να σε ευχαριστήσω για αυτή σου την ανάρτηση, πόσο καιρό το έψαχνα στο παρελθόν ενώ τελικά ήταν τόσο απλό. Φιλιά Μάχη μας, αυτή την φορά έρχομαι από τον καφέ της Ζινα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...