24.4.15

Τα tricks του PicMonkey!


Οι περισσότεροι bloggers χρησιμοποιούμε το PicMonkey σαν τον πιο πρόσφορο και δωρεάν on line editor. Ξέρουμε όμως όλα αυτά που μας προσφέρει? Μάζεψα διάφορα tricks που έχω χρησιμοποιήσει κατα καιρούς και σας τα παρουσιάζω!


mommas daily life
Οι περισσότεροι bloggers χρησιμοποιούμε το PicMonkey σαν τον πιο πρόσφορο και δωρεάν on line editor. Ξέρουμε όμως όλα αυτά που μας προσφέρει? Μάζεψα διάφορα tricks που έχω χρησιμοποιήσει κατα καιρούς και σας τα παρουσιάζω!

1. Κάνε τις φωτογραφίες σου pinnable!

mommas daily life
Τι σημαίνει τώρα αυτό; Το Pinterest παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον blogger, ας το παραδεχτούμε! μπορεί να έχουμε κάνει την καλύτερη κατασκευή, οι φωτογραφίες μας να ''σκοτώνουν'' , να τις ανεβάζουμε στο pinterest με μια γλυκιά προσμονή αλλά ...τίποτα! Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί αν πάμε να κάνουμε pin κατευθείαν από την ανάρτηση μας, ανεβαίνει η πρώτη φώτο του ποστ μας και μάλιστα τετράγωνη και σε μικρές διαστάσεις! Το Pinterest είναι καθαρά οφθαλμικό, μια τέλεια φωτογραφία στις σωστές διαστάσεις μπορεί να προσελκύσει τεράστιο κοινό ακόμα και στο πιο κοινότυπο άρθρο!
Για τον λόγο αυτό, οι φωτογραφίες που βάζουμε στο Pinterest πρέπει να είναι κατακόρυφες και συγκεκριμένα με διαστάσεις 400Χ800 ή 735Χ1102! Αυτά είναι τα μεγέθη που θα αιχμαλωτίσουν τα βλέμματα. Επομένως πηγαίνουμε στο Picmonkey και φτιάχνουμε την φώτο που θέλουμε να ανεβάσουμε σε αυτές τις διαστάσεις. Πηγαίνουμε μετά στο Pinterest και ανεβάζουμε την φωτογραφία και με edit προσθέτουμε τον σύνδεσμο για την ανάρτηση μας (διαφορετικά θα φαίνεται απλά σαν image χωρίς να μπορεί ο επισκέπτης να μεταβεί στο blog μας).

2. Δημιούργησε διάφανο φόντο
 Πολλές φορές χρειαζόμαστε ένα διάφανο φόντο για να δημιουργήσουμε κάτι. Για να φτιάξουμε μια φωτογραφία με διάφανο φόντο πηγαίνουμε στο Picmonkey, επιλέγουμε design και τικάρουμε το transparent στο canva color. Αμέσως το κουτάκι της φωτογραφίας γίνεται γκρι από λευκό που ήταν. Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι διαφανές!

3. Χρησιμοποίησε τις δικές σου γραμματοσειρές
 Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Picmonkey είναι ο περιορισμένος αριθμός ελληνικών γραμματοσειρών. Δυστυχώς δεν έχει ούτε πολλές ούτε όμορφες γραμματοσειρές να χρησιμοποιήσεις. Ευτυχώς για εμάς το πρόγραμμα μπορεί να ''τραβήξει'' από τον υπολογιστή μας τις δικές μας γραμματοσειρές. Έτσι ότι γραμματοσειρά έχουμε κατεβάσει ή θα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας είναι άμεσα διαθέσιμη και στο Picmonkey. Για να χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας γραμματοσειρές, πηγαίνουμε στο Text και επιλέγουμε το Yours:


4. Άλλαξε το χρώμα 
 Πολλές φορές άλλες bloggers μου παραπονιούνται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο εικονίδιο αλλά δεν ταιριάζει στο μπλογκ τους το χρώμα του. Τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να αναζητήσουν άλλα εικονίδια που μπορεί να μην τους αρέσουν τόσο πολύ αλλά ταιριάζουν χρωματικά με το μπλογκ τους. Όμως υπάρχει ένα κολπάκι που μπορεί να μην ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά σίγουρα σε αρκετές θα σας λύσει τα χέρια! Αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα σε κάποιο εικονίδιο, φέρτε το σαν overlay στο Picmonkey και έτσι μπορείτε να του αλλάξετε χρώμα. 
Παράδειγμα:
'Εστω ότι έχουμε αυτό το εικονίδιο
και δεν μας ταιριάζει το χρώμα του. Τότε πηγαίνουμε στο Picmonkey, επιλέγουμε design, επιλέγουμε transparent στο Canva και μετά πηγαίνουμε στα Overlays (πεταλούδα) και πατώντας το Your own φέρνουμε την εικόνα μας. Μόλις έρθει η εικόνα μας εμφανίζεται και το κουτάκι όπου μπορούμε να επιλέξουμε ότι χρώμα θέλουμε, πατώντας πάνω στα χρώματα θα δείτε ότι παίρνει ότι χρώμα και αν επιλέξετε, για παράδειγμα εγώ την έκανα ροζ:


5. Φτιάξε γραφικά με φόντο μαυροπίνακα
 

mommas daily life
Για να φτιάξετε γραφικά με φόντο μαυροπίνακα, κάτι πολύ της μοδός τελευταία, πηγαίνετε στο Picmonkey, επιλέγετε design, Canvas λευκό, και μετά στα Themes (το μηλαράκι αριστερά, τελευταίο στη σειρά) -> School U -> Boards. Εκεί υπάρχουν διάφοροι πίνακες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο. Εγώ για να φτιάξω την φώτο που βλέπετε χρησιμοποίησα τον πρώτο. Αν βρείτε και γραμματοσειρές ελληνικές που να κάνουν αυτό το chalk look ακόμα καλύτερα!


6. Κάνε μια ευθεία γραμμή

Κάτι τόσο απλό που το έμαθα με πολύ ψάξιμο! το ψάξιμο που έριξα είναι αντιστρόφως ανάλογο της ευκολίας του! μα χάθηκε ο κόσμος να βάλουν στα overlays μια ευθεία γραμμή; έχει dotted, έχει διακεκομμένες, μια ευθεία πουθενά! το καλό το παληκάρι ξέρει και ψάχνει όμως! Για να κάνετε μια ευθεία γραμμή πάτε στα effects (το εικονίδιο με το ραβδάκι) και επιλέγετε το Draw. Επιλέγετε το χρώμα που θέλετε να έχει η γραμμή σας και το πάχος της από τα εικονίδια που εμφανίζονται και με το ένα χεράκι κρατάτε το control του πληκτρολογίου σας πατημένο και με το άλλο (σταθερό) χεράκι ζωγραφίζετε! Μην ανησυχείτε, σε περίπτωση λάθους έχει και γόμα!

7. Φτιάξε γράμματα με γέμισμα της αρεσκείας σου (mask text)
Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου! ειλικρινά είναι φανταστικό! Θα σας δείξω πως να φτιάξετε αυτό:
momma's daily life
Όμορφο έτσι? μέχρι πρότεινος αδύνατο όμως, εκτός και αν είχες photoshop! Το Picmonkey μας δίνει την λύση αν και έχει ένα βασικό μειονέκτημα: δεν μπορείς να κάνεις το background διάφανο, πρέπει οπωσδήποτε να είναι λευκό! Για πάμε να δούμε πως το κάνουμε.
Καταρχήν επιλέγουμε μια φώτο που μας αρέσει και την αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας, εγώ επέλεξα μια τυχαία εικόνα με λουλούδια από το Pinterest, αυτή:
Από το Picmonkey επιλέγουμε Design- Canvas color- λευκό (ο κωδικός του λευκού είναι ffffff). Στην συνέχεια πηγαίνουμε στο Text και επιλέγουμε μια γραμματοσειρά με χοντρά γράμματα, εγώ εδώ επέλεξα την Ultra. Γράφουμε το κείμενο που θέλουμε με μαύρα γράμματα, μεγαλώνουμε τα γράμματα και τα φέρνουμε στο κέντρο:Στην συνέχεια πάμε στα Overlays και φέρνουμε σαν overlay την εικόνα που έχουμε αποθηκεύσει. Την μεγαλώνουμε τόσο ώστε να καλύψει εντελώς τα γράμματα μας. Μη φοβάστε θα τα σκεπάσει πλήρως και δεν θα φαίνονται αρχικά, έτσι πρέπει! Θα δείχνει δηλαδή κάπως έτσι:
Πηγαίνετε στο κουτάκι και αντί για Normal επιλέξτε το Add. 


Και ως δια μαγείας τα γράμματα θα εμφανιστούν με γέμισμα την εικόνα της επιλογής σας! Τέλειο??


8. Γράψε κάθετα
Aυτό το συγκεκριμένο μου το έχει ζητήσει μια ψυχή καιρό τώρα και το είχα ξεχάσει, σόρρυ! Γράφουμε τα γράμματά μας κανονικά λοιπόν και στη μέση του πλαισιού υπάρχει ένα στρογγυλό με δυο βελάκια:

Πιάνουμε αυτό με το ποντίκι και το γυρίζουμε ώστε να γίνει κάθετο το πλαίσιο των γραμμάτων:


Αυτά είναι κάποια από τα τρικάκια που χρησιμοποιώ εγώ, περιττό να πω οτι το Picmonkey ουδεμία ιδέα έχει γι αυτή την ανάρτηση! Τι λέτε; σας φανήκαν εύκολα τα τρικάκια μου??

45 σχόλια:

 1. Εντάξει, νομίζω ότι πλέον είσαι επισήμως η καλή νεράιδα όλων των μπλογκερ!!! Σε ευχαριστουμε παρα πολύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλη νεράιδα ε; ελπίζω όμως να μην έχει και κακές μάγισσες αυτό το παραμύθι! ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 2. Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγω σε ευχαριστώ που πέρασες και σε ανακάλυψα!

   Διαγραφή
 3. Ευχαριστούμε Μαχη!!!!!!!! Ποσα ακομα θα μας μαθεις;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολυ χρησιμο οπως παντα!! το Νο 1 δε το ξερα ομολογω θα ελεγξω τις εικονες μου στο pinterest :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να έχεις template σε αυτές τις διαστάσεις έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εσύ ρυθμίσεις μπορείς να κοιτάξεις και το canva, υπέροχο πρόγραμμα αλλά θέλει ψαχούλεμα!

   Διαγραφή
 5. Ευχαριστούμε Μάχη για τα tips που μοιράστηκες μαζί μας! Θα πειραματιστώ σίγουρα...φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο Μαχη! Πραγματικα σαν νέα blogger χρειαζομουν αυτές ακριβως τις οδηγίες! Ευχαριστουμε πολυ! Το μονο που μένει είναι να "κατεβασω" το picmonkey στο pc μου! Καλό ΣΚ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν χρειαζεται να το κατεβασεις! Δεν χρειαζεται καν εγγραφη!

   Διαγραφή
  2. Ακόμα καλυτερα! Και σε ποια δνση ακριβώς πρεπει να μπω?

   Διαγραφή
 7. Μάχη μου να σε φιλήσω!!!! Τι ωραία κόλπα μας έμαθες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν τα ήξερα όλα τούτα τα κολπάκια, και ειδικά το τελευταίο με εντυπωσίασε! Ευχαριστούμεεε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαιρομαι που σε εμαθα και εγώ κάτι, γιατί και εγώ έχω μάθει αρκετά από τις δικές σου μπλογκο αναρτήσεις!

   Διαγραφή
 9. Μπράβο,Μάχη ,που μας δείχνεις τα κόλπα σου.Θα μπορούσες να τα είχες κρατήσει για τον εαυτό σου κι εμείς απλώς να τα θαυμάζαμε.Είσαι ψυχάρα!Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλέκα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, δεν είμαι της μονοφαγίας αν καταλαβαίνεις! νομιζω οτι το blogging πρεπει να μας ενώνει και να μας ωθεί να γίνουμε καλύτεροι.

   Διαγραφή
 10. Καλά.. Πόσα ευχαριστώ να σου πω?? αυτό με την γραμμή μου είχε βγάλει την ψυχή και έκανα μπαλώματα. Όσο για το 4, δοκιμάζοντας το ανακάλυψα ακόμα ενα ακόμα τρικ που ήμουν σίγουρη πως δεν υπήρχε! Αυτό με το mask text δεν ξέρεις πόσο με έχει ενθουσιάσει!! :)) Many many thanks!!! Καλό Σαββατοκύριακο Μάχη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό δεν είναι απλή ανάρτηση, σεμινάριο είναι! Μάχη τα περισσότερα δεν τα ήξερα... ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κάποια από αυτά δεν τα ξέραμε,σίγουρα θα τα δοκιμάσουμε!!!Ευχαριστούμε κι εμείς!!!Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. πολυ ωραια τα tips! αυτο με την ευθεια γραμμη δεν το ήξερα! το κόλπο με το mask text ειναι φανταστικό το δοκιμασα κι εγω πολλές φορές αλλα είναι λίγο σπαστικό που δεν μπορείς να κάνεις το backround διάφανο! σε ευχαριστουμε για το συγκεντρωτικο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μάχη ζεις,εσύ μας οδηγείς!!!!Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. πολύ πολύ σε ευχαριστούμε, Μάχη!!!
  και για τον χρόνο που διέθεσες και για τον κόπο

  τι προγράμματα υπάρχουν- πρέπει να το ανακαλύψω κι αυτό!

  την αγάπη μου
  Αλεξία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. νασε καα βρε μαχη, τελικα εισαι η νεραιδα των blogger οπως αναφερθηκε παραπανω. Οι αναρτησεις σου ειναι πολυ χρησιμες. προσωπικα μεχουν βοηθησει πολυ. keep writing! maria by beautyharmonyblog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πολύ καλή! Ειδικά αυτό με το pinterest δεν είχα ιδέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πολύ καλό το ποστ σου! Ειδικά αυτό με τα γράμματα με γέμιση, σούπερ!!! Δεν ήξερα πως μπορούσα να το κάνω! Σ' ευχαριστώ για το share!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. So useful! And very clear! Thank you so much for sharing these precious tricks! Have a great day!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τι είπες τώρα!!!!!! Την είχα χάσει αυτή την ανάρτηση! Βρε Μάχη μου σ ευχαριστώ πολύ εγώ η αδαής για όλες τις πληροφορίες - θησαυρό... Καλό απόγευμα κοριτσάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγω σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! ιδίως εσύ με τέτοιες φανταστικές φωτο είναι κρίμα να μην τις ανεβάζεις οπως πρέπει στο πιντερεστ!

   Διαγραφή
 21. Ότι έχω μάθει στο pinterest ειναι ψάχνοντας μόνη με τις ώρες κ κάνοντας πειράματα. Κάποια από αυτά που μας αναφέρεις τα γνώριζα αλλά τα περισσότερα ομολογώ πως όχι. Σ'ευχαριστούμε πολυ Μαχάμα. Θέλει δουλειά να φτιάξεις τόσο πλήρες και αναλυτικό ποστ.
  Φιλάρες πολλές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Χρήσιμο!!!!
  Καλημέρα Μάχη, ευχαριστούμε φίλη, φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Πολύ χρήσιμα tips,Μάχη, σ'ευχαριστούμε!
  Εγώ προσωπικά δεν το πολυχρησιμοοιώ αυτό το πρόγραμμα, αλλά θα κρατήσω το άρθρο σου στο πίντερεστ για μελλοντική χρήση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλησπέρα Μάχη μας!!! Τέλειο το τρικάκι με το γέμισμα των γραμμάτων!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ευχαριστούμε Μάχη. Χρησιμα όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...