24.7.13

Σκέψεις λίγο πριν τον τοκετό!

Και να λοιπόν που φτάσαμε αισίως στην 36η εβδομάδα! Τελική ευθεία!

Το πολύ σε ένα μήνα ο μαχαραγιός από μια κοιλιά που πάλλεται θα έχει γίνει μια μικρή ανθρώπινη μπαλίτσα που θα χρειάζεται περισσή φροντίδα και απεριόριστη αγάπη! 

Πέρα όμως από αυτά τα τρυφερά που τα φαντάζεται η κάθε μαμά, υπάρχει και η άλλη όψη της αναμονής και της πραγματικότητας: σκέψεις - σκέψεις - σκέψεις, ενίοτε και όνειρα ή καλύτερα εφιάλτες, για το τώρα, το μετά, το μετέπειτα.Ως υποψήφια μαμά για δεύτερη φορά, νόμιζες ότι θα ήταν πιο εύκολο -ίσως και παιχνιδάκι- αφού το έχεις ξανακάνει και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν. Και όμως! 


Την πρώτη φορά σε κρατάει από το ένα χέρι ο φόβος για το άγνωστο και από το άλλο η άγνοια κινδύνου. Και όσο και αν επικεντρώνεσαι και ανησυχείς για το ταξίδι στο άγνωστο, τόσο τελικά είναι αυτή η άγνοια κινδύνου που σε προστατεύει από πολλά πράγματα και κυρίως από πολλές σκέψεις.

Την δεύτερη φορά δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια. Το ταξίδι στο άγνωστο παραμένει αν και σαφώς σε μικρότερο βαθμό αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις τι καταστάσεις θα κληθείς να αντιμετωπίσεις, αλλά η άγνοια κινδύνου δεν υπάρχει πια! Και όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι σαν να έχει εξαφανιστεί το δίχτυ προστασίας σου! Γιατί πλέον είσαι ενημερωμένη εκ των έσω, έχεις δει, έχεις μιλήσει, έχεις βιώσει καταστάσεις που φοβάσαι μη σου ''ξανασκάσουν'', οι ίδιες ή και χειρότερες.

Και οι σκέψεις ξεκινάνε. Στην αρχή είναι -ας πούμε- αθώες και επικεντρώνονται σε απτές καταστάσεις του αμεσότατου μέλλοντος!

Πώς θα είναι αυτή τη φορά? θα πάρω όλο το μήνα? Θα με πιάσουν πόνοι / σπάσουν νερά / δω αίμα? και αγχώνεσαι γιατί την πρώτη φορά στις 40εβδ+2ημ. πλέον, ο τοκετός έγινε με πρόκληση, και σου άρεσε κιόλας που έγινε έτσι γιατί είχες το χρόνο  να προετοιμαστείς. Τώρα αυτό το αναπάντεχο, αυτό το ''εκεί που κάθομαι γίνεται κάτι ξαφνικά και σηκώνομαι και τρέχω αφήνοντας ένα νήπιο ξαφνικά''....καθόλου δεν σου αρέσει! 

Και πως θα γεννήσω? θα πάμε πάλι φυσιολογικά και θα πονάω επί 16 ώρες και χωρίς να με πιάσει η ρημάδα η επισκληρίδιος ή θα γίνει καισαρική; αυτή η δεύτερη εκδοχή δεν σου αρέσει καθόλου, όχι για όλα αυτά που λένε για την καισαρική, αλλά γιατί σου είναι κάτι άγνωστο και σε κάτι τέτοιες καταστάσεις προτιμάς την πεπατημένη που γνωρίζεις και ας ξέρεις ότι ενδεχομένως να κρύβει περισσότερο σωματικό πόνο.

Και άλλες μικρές σκέψεις που άλλες φορές φαίνονται ανώδυνες και άλλες γιγαντώνονται: θα καταφέρω να θηλάσω περισσότερο αυτή τη φορά; μήπως να μην ζητήσω καν επισκληρίδιο αν πάμε φυσιολογικά μετά από τόσα που έχω διαβάσει; 

Και μετά τα πράγματα σοβαρεύουν και αρχίζουν λογιών λογιών σκέψεις, που πολλές φορές τις σπρώχνεις στο υποσυνείδητο αλλά αυτές είναι εκδικητικές και έρχονται και σε βρίσκουν όταν είσαι σε κατάσταση R.E.M. για να σου στοιχειώσουν τα όνειρα και να τα κάνουν εφιάλτες! Και μπορεί και να ξυπνάς με λυγμούς μέσα στη νύχτα από όνειρα πραγματικά φοβιστικά ή και από όνειρα που σε κανονικές συνθήκες δεν θα σε τρόμαζαν όμως τώρα οι ορμόνες σου είναι σε ρυθμούς σάμπα και εσύ ανήμπορη να επιβληθείς. Και όσο και αν ξέρεις ότι τα όνειρα αυτά είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές εγκυμονούσες, δεν παύεις να πιάνεις τον εαυτό σου να τα σκέφτεται, να σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί και το χειρότερο και ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλα...Αυτόματος μηχανισμός επιβίωσης ή κατάλοιπο ενός άσχημου παρελθόντος αυτή η ''προετοιμασία'' για το κακό, το αναπάντεχο, το ''μακριά απο εμάς'' σου έμεινε...

Και σκέφτεσαι: πάνω από όλα και πρώτα από όλα να πάνε όλα καλά και να γεννήσεις ένα υγιές και αρτιμελές μωρό. Με αυτή τη σκέψη ξημεροβραδιάζεσαι μέρες τώρα: υγιές-υγιές-υγιές! Λες και αν δεν είναι θα το αγαπάς λιγότερο...Και να πάνε όλα καλά και για τους δυο σας, γιατί πλέον δεν έχεις την πολυτέλεια ούτε εσύ να πάθεις τίποτα! έχεις ένα ακόμα παιδάκι που είσαι η μαμά του και στην παρούσα ηλικιακή του φάση ο κόσμος του όλος! Δεν έχεις δικαίωμα ούτε να αρρωστήσεις, πόσο μάλλον να πάθεις κάτι παραπάνω..

Και συνειδητοποιείς ότι η ειδοποιός διαφορά αυτή τη φορά είναι ακριβώς αυτή: το πρώτο παιδί!  που τώρα υπάρχει ενώ την πρώτη φορά δεν υπήρχε!

Την πρώτη φορά ήσουν ''ελεύθερη και ωραία''! Πήγαινες στο μαιευτήριο αγκαζέ με τον φόβο του αγνώστου και την άγνοια κινδύνου, αλλά το ''ότι πολυτιμότερό σου'' το κουβαλούσες μαζί σου, πάνω σου, μέσα σου! Και όταν ακόμα τελείωσε όλη αυτή η σωματικά επίπονη διεργασία και εσύ και το μωρό σου γίνατε δυο, ακόμα και τότε, ήσασταν μαζί! Όλη μέρα και όλη νύχτα, γιατί έτσι ήθελες να το βιώσεις μετά απο τόσα δεινά!

Τώρα για πρώτη φορά θα πρέπει να μάθεις αυτό που ακούς τόσο καιρό: να ζείς με την καρδιά έξω από το σώμα! Μετά από ένα σερί 29 μηνών που ήσουν ''αυτοκόλλητη'' με την ταλιμπανούλα και που την αποχωριζόσουν μόνο για τις ώρες εργασίας, για κανέναν ραντεβού με γιατρό, άντε και στο τσακίρ κέφι για την διεκπεραίωση κάποιων κοινωνικών υποχρεώσεων, τώρα λοιπόν για πρώτη φορά θα πρέπει να περάσεις 4-5 μέρες μακριά της! Και δεν είναι οι μέρες που σε πονάνε, γιατί ξέρεις ότι αυτές θα περνάνε σχετικά εύκολα. Είναι οι νύχτες που σε καίνε! Γιατί για 29 μήνες κοιμάστε σφιχταγκαλιασμένες και ποτέ μα ποτέ δεν έχετε αποχωριστεί η μια την άλλη!

Και αφού συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι η κυριότερη εστία άγχους σου μετά την γέννηση ενός υγιούς μωρού, συνειδητοποιείς ότι μάλλον εσύ έχεις αρχίσει να τα παίζεις λίγο και μάλλον εσύ είσαι η ''μικρή'' της υπόθεσης! Γιατί το παιδί έχει πολλαπλά αβαντάζ όχι απλά να την βγάλει καθαρή αλλά να καλοπεράσει κιόλας! Και τα αβαντάζ αυτά έχουν πολλά ονόματα: χατήρια, γιαγιά, παππούς, θείες, μπαμπάς... Σε όλα αυτά συνυπολόγισε ότι δεν έχει συνείδηση του χρόνου, γι αυτήν ο χρόνος δεν μετριέται σε 4-5 μέρες όπως μετριέται για σένα, θα σε νοσταλγήσει, θα σε ζητήσει, μπορεί και να κλάψει ιδίως την ώρα που είναι να κοιμηθεί και έχει μάθει μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία αλλά όλο αυτό θα κρατήσει μέχρι να της γίνει κάποιο χατήρι ή μέχρι να της αποσπάσει την προσοχή κάτι άλλο! Σε αντίθεση με εσένα που η μισή σου καρδιά θα είναι στο σπίτι και θα προσπαθεί να μαντέψει τι κάνει το ταλιμπανούλι της και η άλλη μισή μέσα σε ένα πυρεξάκι που θες να πιστεύεις ότι θα καταφέρεις και αυτή τη φορά να το έχεις συνέχεια δίπλα σου!


Και ακολουθούν οι σκέψεις για το μετέπειτα! 
Και περνάνε οι μέρες και γυρίζουμε επιτέλους στο σπίτι, υποθέτωντας ότι όλα έχουν πάει πρίμα! Πως εγκλιματίζεσαι ξαφνικά με δυο παιδιά? με ένα βρεφάκι στα σπάργανα και ένα νήπιο να χοροπηδάει τριγύρω? και πόσο σωστός coach είσαι ώστε να αφήσεις να καταστραφούν οι υπάρχουσες ισορροπίες των 3 για να δημιουργήσεις νέες των 4 πλέον ατόμων? Πόσο σύντομα και πόσο καλά μπορείς να το κάνεις; 

Και ποιές θα είναι οι αντιδράσεις; πώς θα αντιδράσει το πρώτο παιδί στον ερχομό του δευτέρου και ποια συμπεριφορά θεωρείται ενδεδειγμένη από εσένα; πώς θα αντιδράσεις εσύ η ίδια και πως θα προσαρμοστείς σε ένα νέο, τρελά απαιτητικό πρόγραμμα?  και μέσα σε όλο αυτό, πως θα ξαναβρεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τον σύντροφό σου? γιατί, κακά τα ψέμματα, για να είναι τα παιδιά καλά, πρέπει να είναι πρώτιστα οι γονείς!

Και μπορώ να συνεχίσω στο διηνεκές να αναρωτιέμαι και να θέτω ερωτήματα φωναχτά αλλά έχω την ελπίδα ότι θα με προλάβει, αργά ή γρήγορα, ο τοκετός και όλα αυτά από θεωρίες θα γίνουν αυτομάτως πράξη! Και τότε αναγκαστικά βουτάς και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, αφενός γιατί είσαι μαμά και ξέρεις να μάχεσαι για τα παιδιά σου και αφετέρου έχεις θέληση, και αφού έχεις την θέληση θα βρεις και τον τρόπο....

59 σχόλια:

 1. Με το καλό να έρθει η ώρα που θα κρατήσεις το μωράκι σου αγκαλιά!Είναι λογικές οι σκέωεις σου.Ολες οι μαμάδες το νοιώσαμε όταν πλησίαζε η ώρα να αποκτησουμε δεύτερο παιδί.Μην ανησυχείς,όλα θα πάνε τέλεια και μετά θα τα σκέφτεσαι αυτά και θα γελάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτό θέλω να πιστεύω και εγώ, ότι θα τα διαβάζω και θα γελάω, δεν γίνεται να το βάλουμε όμως λίγο στο fast forward και να ρθει η ώρα του γέλιου αμεσα??πολλά ζηταω!

   Διαγραφή
 2. Α ρε Μάχη εσύ μπορεί να ανησυχείς αλλά μένα με γαλήνεψες με την ολοστρόγγυλη κοιλίτσα σου και όσα μου θύμησες! Καλή λευτεριά κοπελάρα μου! Όλα καλά θα πάνε! Είσαι και μια ζωγραφιά φτού σκόρδα! Φιλιά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ πολυ και για τις ευχές και για τα καλα λογια αλλά κυρίως για το φτύσιμο αχαχαχαα!
   εσυ ασε τα λογακια και κοίτα να στρογγυλεύεις και εσύ! δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά όλες θα γκαστρωθείτε, έχω σκόνη λέμε! να φιλήσεις τον ομορφούλη σου!!

   υ.γ. καλή είναι η κοιλίτσα αλλά να δούμε πως θα την ριξω μετα, άσε που όποτε βλέπω φωτο μου ερχεται να φωναξω:''εεεε κοπελια το καρπούζι όχι αμάσητο την επόμενη φορα''!!

   Διαγραφή
 3. Πόσο φυσιολικές και υγιείς μου ακούγονται όλες οι σκέψεις και οι ανησυχίες σου .
  Σε διαβεβαιώ ότι όλα μα όλα πέρασαν από το μυαλό της μαμάς που περιμένει το δεύτερο η και το τρίτο μωρό.
  Τη λύση θα τη βρείς εσύ γιατί όπως λες ΄΄όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος΄΄
  Μια ευχή που λένε στο χωριό μου ΄΄καλή ξελευτεριά και με ένα πόνο΄΄
  Καλό σου βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή μου Μάχη, ως μαμά δύο ζουζουνιών, κατανοώ απόλυτα κάθε σκέψη σου.
  Πραγματι, το μεγαλυτερο άγχος μου ήταν που θα άφηνα στο στπίτι τη μεγάλη.
  Ξέερεις κάτι όμως; Όλα θα πάνε καλά!
  Ναι, θα σου λείπει η ταλιμπανούλα όταν θα εισαι στο μαιευτήριο και ναι το πιθανότερο είναι να έχεις ξεχάσει πώς είναι η φροντίδα ενός μωρού, όμως οι ισορροπίες επαναπροσδιορίζονται και με τον καιρό αυτή η καινούρια κατάσταση γίνεται το φυσιολογικό.
  Με το καλό λοιπόν κοριτσάρα, να είσαι θετική και αισιόδοξη γιατί μην ξεχνάς πως ότι νιώθεις εσυ, το περνάς και στο μπεμπάκι.
  Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα βρε Ερμιόνη γιατί όπου το λέω ότι αγχώνομαι για την Κατερίνα που πρώτη φορά θα την αφήσω, με περνάνε για τρελη! Ναι το ξέρω ότι θα περάσει καλά, και το ξέρω ότι θα την φέρνουν να την βλέπω (διαφορετικά δεν θα τους αφήνω να βλέπουν τον πιτσιρίκο μπουαχαχαα) αλλά τους φαίνεται τραβηγμένη η αντίδραση μου!

   Διαγραφή
 5. Μάχη, δεν θέλει τόση σκέψη. Στο λέω έπειτα από δύο γέννες στο σπίτι. Και με δέκα μέρες καθυστέρηση στην δεύτερη. Στο τέλος όλα έρχονται όπως πρέπει να έρθουν. Απόλαυσε τις μέρες που περνούν. Διάβασε κάποιο καλό βιβλίο, άσχετο με το θέμα. Κι όλα θα πάνε τέλεια. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΥΟ γέννες ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ????? Μου φαίνεται Αγλαϊα μου ότι θα πρέπει να καταχραστείς λίγο από τον χώρο του Μανώλη στο διαδίκτυο και να μας γράψεις μια ανάρτηση για αυτές τις εμπειρίες! Είμαι κατά του τοκετού στο σπίτι, το έχω δηλώσει, περισσότερο απο φόβο και από έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά θα ήθελα να διαβάσω τι έχει να πει μια γυναίκα που το έζησε!

   Δέκα μέρες καθυστέρηση;; και αν θυμάμαι καλά τα έχουμε με την ίδια σειρά, κορίτσι-αγόρι! και μετά σου λένε δεύτερο παιδί και αγόρι θα βγει πιο γρήγορα... γιατί και εγώ έχω το προαίσθημα ότι θα φάμε όλο το μήνα και ακόμα παραπέρα;;;;; και θα αλλάξει και το ζώδιο γμτ!

   Διαγραφή
 6. Hρέμησε και το κυριότερο χαλάρωσε...
  Όλα θα πάνε καλά αν εσύ είσαι καλά, εντάξει;
  Φιλί γλυκό και μια ζεστή αγκαλιά :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με το καλό να έρθει το καινούργιο μπεμπάκι και εύχομαι μ΄έναν πόνο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μάχη μου ελπίζω όταν τις ανυσηχίες σου τις καταγράφεις και τις μοιράζεσαι μαζί μας να λειτουργεί αγχολυτικά ιδιαίτερα τώρα που μπαίνεις στην τελική ευθεία.Πόσο δίκιο έχεις να τα σκέφτεσαι όλα αυτά!Είπες όμως κάτι στο οποίο θα συμφωνήσω και θα μείνω,υγεία,υγεία,υγεία!Όλα τα αλλά με το καιρό και με την αγάπη της οικογένειας θα πάρουν το δρόμο τους,γιατί είσαι σκεπτόμενο άτομο και σίγουρα θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για αυτό!Τα φώτα στο μαχαραγιά λοιπόν είναι η ώρα του,ας κλέψει την παράσταση λοιπόν!!!
  Και μιας και τα λέμε ωραία εδώ αν κατάλαβα καλά έκοψες το μαλλάκι?μπέμπα λουκ!!!!και ας έχεις και τη κοιλάρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτο θελω και εγω: να πανε ολα καλα και να γελαω μετά με αυτά που έγραφα!

   ναι το εκοψα, δεν το άντεχα άλλο συν ότι με τόση πτώση σιδήρου που έχω, καθε μέρα το μισό κεφάλι το άφηνα στο μαξιλάρι! Καλά είναι τώρα απλά τα έχω δει ισιωμένα μόνο μια φορά, με αυτή τη ζέστη δεν ανέχομαι σεσουαρ με τίποτα! Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!

   Διαγραφή
 9. Με το καλό να έρθει κι ο μαχαραγιός και να συμπληρώσει την οικογένειά σας Μαχούλα!! Να σκέφτεσαι θετικά και όλα θα πάνε καλά!! πολλά πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θετικα σκέφτομαι Ελπιδάκι όσο μπορώ, στον υπνο τα χαλάμε λίγο...
   Σε σκέφτομαι να ξέρεις και σου στέλνω θετική ενέργεια...

   Διαγραφή
 10. Μάλλον όσο και να σου λέμε ότι όλα αυτά είναι λογικά εσύ δεν θα ξε-αγχωθείς στο λεπτό. Να έρθει ο μαχαραγιός με όλο το καλό και θα γίνουν όλα σιγά σιγά..θα βρεθούν και οι ισορροπίες και θα τα λέμε μετά χαμογελώντας!
  υ.γ. στη φωτό 34 φαίνεται το καρέ..τέλειο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για το καρέ!
   εσυ να κάνεις καμια βουτίτσα και για μένα έτσι???

   Διαγραφή
 11. Με το καλό Μάχη μου να έρθει ο άντρακλας!Κι εγώ στη θέση σου τα ίδια θα σκεφτόμουν νομίζω.Από την άλλη πιστεύω πως στη πράξη δεν θα είναι έτσι...Θα είναι πολύ ποιό εύκολα θα δεις!
  Άσχετο......
  Άλλαξες μαλλί;;;Είναι τέλειο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με το καλό!!! Αχ τι ωραίες κοιλίτσες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. καλως σε βρηκα μαχη μου!!! σου ευχομαι καλη λευτερια και βγαλε αυτες τις σκεψεις απο το μυαλο σου . ολα θα πανε καλα τζαμπα ανησυχης. ολα αυτα θα τα θυμασαι οταν θα τελειωσει αυτη η αναμονη και θα γελας.οταν θα κρατησης το δευτερο μωρακι σου αγκαλια θα τα ξεχασης ολα θα δης.σε φιλω γλυκα απο την ομορφη θεσσαλονικη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Είσαι μια κούκλα!! Με γεια το κοντό μαλλάκι!!!
  Όλα καλά θα πάνε, θα γυρίσεις με το καλό από το μαιευτήριο, θα διαβάζεις τις ανησυχίες σου αυτές και θα γελάς! Είμαι σίγουρη!
  Καλή λευτεριά!! Θα σε σκέφτομαι! Πολλά γλυκά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσυ μιλάς εκ του ασφαλούς ακόμα μικρό μου! θα ρθει και η ώρα σου! και θα σου τα λέω εγώ αυτά τότε! σμουτς πολλά!

   Διαγραφή
 15. Όλα καλά θα πάνε, υπέροχη μανούλα! Καλή λευτεριά και μ΄ έναν πόνο! Άδειασε το μυαλουδάκι σου απ΄όλες αυτές τις σκέψεις, απόλαυσε τις στιγμές αυτές και προετοιμάσου για τα καλύτερα!!! Ανυπομονώ κι εγώ και τη μεγάλη στιγμή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ω γλυκιά μου...πόσες σκέψεις! Το έχεις ξαναζήσει όμως και ξέρεις πως ξυπνάς μια ημέρα με ένα νινί αγκαλιά και σκέφτεσαι..."πως διάολο πέρασαν όλα αυτά τόσο γρήγορα;"
  Κι αυτό θα περάσει λοιπόν...και μάλιστα σύντομα! Εύχομαι να περάσεις τέλεια και σε αυτή την γέννα όπως στην προηγούμενη και όλα να τα ζήσεις έντονα και υπέροχα...Αντε κοριτσάκι μια ανάσα έμεινε...Είσαι κούκλα.Φιλιά πολλά και με το καλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Με το καλό να έρθει και ο μπέμπης στον κόσμο. Οι σκέψεις σου λογικές αλλά θα την βρεις την άρκη. όλα καλά θα πάνε!!! Καμιά φορά κρύβουμε τόση δύναμη μέσα μας που δεν το φανταζόμαστε. πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Όλες οι ανησυχίες είναι λογικές και φυσιολογικές!
  Όλα καλά θα είναι!

  Να απολαύσεις αυτές τις 4 μέρες στο μαιευτήριο.
  Δεν είναι περίεργο αυτό που λέω. Δες το λίγο διαφορετικά.
  Είναι αυτές οι μέρες που θα είσαι εσύ με τον εαυτό σου (να ηρεμήσεις όσο περισσότερο μπορείς) και θα είναι και οι μέρες που θα είστε με το γιό σου, οι δυό σας αρκετές ώρες.
  Χρειάζεται για τις πρώτες μέρες γνωριμίας! ;)

  Με το καλό!
  Φτου-φτου στην κοιλίτσα! :)

  Σε φιλώ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μαχούλα μου καλημέρα και από εδώ! Μήπως να μην σκέφτεσαι τόσο πολύ;; Κάθε φορά που βλέπεις ότι η σκέψη σου πάει σε περίεργα μονοπάτια κάνε κάτι άλλο.. απασχόλησε το μυαλό σου γιατί θα τρελαίνεσαι συνεχώς! Όλα καλά θα πάνε χαζούλι, έχεις τόση νεραϊδόσκονη άλλωστε.. Θα περάσει γρήγορα αυτός ο μήνας θα δεις.. Κάνε λίγο υπομονή (το ξέρω είναι εκνευριστική κουβέντα αυτή..) και μετά που θα τον έχεις στην αγκαλιά σου θα πετάξουν οι κακές σκέψεις!
  Άντε και μην μας αγχώνετε εμάς που δεν έχουμε παιδιά γιατί αν τα διαβάζουμε όλα αυτά παθαίνουμε πανικό! ;) Φιλάκιαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλε μη τα διαβαζεις εσυ αυτα! θα βαλω σήμανση ''απαγορεύεται η ανάγνωση στις μη έχουσες τέκνα ακόμα''!!!σμουτς ομορφουλα μου!

   Διαγραφή
 20. Βρε 'συ! Δικαιολογημένα όλα όσα περνάνε από το μυαλουδάκι σου, αλλά μην τα αφήνεις να σε "ρίχνουν"...
  Για ένα μόνο πράγμα πρέπει να έχεις άγχος: Τί όνομα θα έχει το δεύτερο blog σου???!!!
  Έχουμε το talibanoulla.blogspot.gr ... το άλλο ποιο θα είναι? maharagios.blogspot.gr ?
  Θα έχει αυτό το όνομα, αυτή την ορθογραφία?
  Ή μήπως δεν θα υπάρχει δεύτερο ιστολόγιο και απλά θα προσθέσεις μια πολύ δυναμική κ' εντυπωσιακή στήλη εδώ?
  Ε?????
  ;-)
  Μόνο χαρούμενες σκέψεις να σε κατακλύζουν!!!
  Όλα με το καλό, κούκλα μου!!!
  Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πλακα πλακα το blog πρέπει να αλλάξει ολοσχερώς! γιατί καιτο ταλιμπανούλα δεν μας καλύπτει πια! αυτή εχει γινει μουτζαχεντιν κανονικός! το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν και πως αλλάζει! για δευτερο μπλογκ αποκλείεται! εδω δεν προλαβαινω τωρα να γραφω τοσο συχνα οσο θελω! άσε που με τοσο ανατολιτικα ονοματα -ταλιμπανουλα+μαχαραγιος- θα μου την πεσουν οι μουσουλμανικες χωρες στο τελος!

   Διαγραφή
 21. Γλυκιά μου Μάχη να ξέρεις οτι τελικά οι περισσότερες μανούλες έχουμε τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανασφάλειες στα δεύτερα παιδάκια μας. Είναι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο να το ξέρεις. Σε διαβεβαιώνω όμως οτι όλα θα πάνε καλά! Άλλωστε τι έμεινε; Τον φάγαμε τον γάιδαρο Α! Είσαι και μια κούκλα! Αλήθεια σου λέω. Φιλάκια μικρή μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καταρχάς φιλενάδα...με γεια το κούρεμα (έτσι για να ξεκινήσουμε χαρούμενα!). Για μένα αφού πέρασες εννιά μήνες με κοιλιά τούρλα και την ταλιμπανούλα αγκαλιά στο κρεβάτι... δεν σε φοβάμαι καθόλου,χιχι!!! Ολα θα έρθουν στην ώρα τους... απλά προετοίμασε και λίγο την μικρή για τις μέρες που θα κοιμηθείτε χώρια... μην της έρθει ξαφνικά!!! Αντε εσύ είσαι δυνατή (ή έτσι φαίνεσαι τουλαχιστον!) Σε φιλώ και... ΄τι έμεινει; Η ουρά.. υπομονή! Κάλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Επιτέλους σε είδα με το καρεδάκι :) Σου πάει πολύ! Με γειες...με γειες! Πάρε και μία virtual σφαλιαρίτσα στο σβέρκο, έτσι για το καλό :)

  Λοιπόν, στην ουσία τώρα. Οι σκέψεις/αγωνίες/φόβοι...όλα είναι εύλογα. Έχεις μεν την εμπειρία από το 1ο, όμως είναι και η σάμπα των ορμονών (όπως γράφεις) που σου δημιουργεί ψυχολογικές διακυμάνσεις. Έλα, τον έφαγες τον γαϊδαράκο...Σε λίγο καιρό θα έχεις τον γιόκα σου στην αγκαλιά και θα τον τρελαίνεις στα φιλιά!
  Να ευχηθώ να έχεις έναν εύκολο τοκετό και θα πάνε όλα σούπερ!

  Φιλιά
  Ασπασία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αχ Μάχη μου πόσο θα ήθελα να είχα το άγχος και τις ανησυχίες σου από μία δεύτερη εγκυμοσύνη!!!Ως μαμά με μοναχοπαίδι δεν έχω νιώσει όλα αυτά τα άγχοι και τα συναισθήματα..... πραγματικά όμως θα το ήθελα πολύ! Την μικρούλα σου προετοίμασε την για τον μικρό αποχωρισμό σας και να ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Είναι πολλή φυσιολογικά όλα αυτά που νιώθεις όταν είσαι μια μανούλα που νοιάζεσαι και αγαπάς τα παιδάκια σου! Τις φωτογραφίες σου τις κοίταγα και τις καμάρωνα! Μια κούκλα είσαι! Εύχομαι τα καλύτερα και με έναν πόνο να βγάλεις τον μαχαραγιά σου! φιλιά πολλά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Οι συμβουλές μου μπροστά στις συμβουλές των έμπειρων μαμάδων ωχριούν! Εγώ αυτό που θα σου πω είναι να απολαύσεις όσο μπορείς τις μέρες της τελικής ευθείας, είναι κάθε φορά μοναδικές...Οι φωτογραφίες μου άρεσαν πολύ! Αν με αξιώσει ο Θεός να μείνω δεύτερη φορά έγκυος θα το κάνω και εγώ αυτό το φωτογραφικό project! Πολλά φιλιά από την καυσωνόπληκτη Ελβετία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Όπως τα λες Μάχη μου.....έτσι ακριβώς νομίζω ότι αισθάνεται κάθε μανούλα όταν έρχεται η ώρα του δεύτερου τοκετού!!......ανησυχεις για όλα και περισσότερο για το μεγάλο τέκνο που αφήνεις πίσω....το θυμάμαι σαν χτες...το μόνο που ήθελα ήταν να γυρίσω πίσω από το μαιευτήριο όσο πιο γρήγορα γινόταν, κι ας έλεγαν όλοι μα απόλαυσε αυτές τις μέρες...γιατί μετά στο σπίτι με δύο παιδιά...θα τρέχεις συνεχώς!!
  Η μανούλα θα ανησυχεί πάντα για όλα, αλλά όταν θα αντικρίσεις τη νέα φάτσα θα νιώσεις για άλλη μια φορά την απόλυτη ευτυχία....!
  Η ώρα η καλή κοπέλα μου.....ένα μεγάλο φιλί σε σένα και στην Κατερινούλα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Νομιζω πως ολες οι μανουλες ετσι σκεφτονται και στο πρωτο φοβος και αγχος και στο δευτερο επισης υπο αλλες συνθηκες και φυσικα εχοντας στο νου σου και το πρωτοτοκο αστερακι που δεν εχεις αποχωριστει !!
  Θελω πολυ δευτερο παιδακι και γω και σκεφτομαι πολλα απο αυτα που σκεφτεσαι αλλα μετα ......μου ερχεται στο νου η πρωτη εγκυμοσυνη που τοσο ανησυχουσα για ολα και τελικα ολα ηταν τελεια !! και λιγοτερο τρομαχτικα απο οτι μου τα ειχαν περιγραψει οποτε κραταω αυτο και η δευτερη θα ειναι το ιδιο χαχαχαχαχαχαχ τι θα ελεγα εγω θα μου πεις τωρα......το Positive Junkie ....
  Εννοειτε βεβαια οτι θα διαβασω μεχρι τελικης πτωσεως οτι βιβλιο εχει για ζηλειες , αδερφια και δε συμμαζευεται .....ετσι ηρεμω εγω χααχαχαχαχααχα τι να πεις ......Φιλακια πολλα ολα θα πανε τελειααα θα δεις !!!!!! Με το καλο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Μαχούλα μου οι σκέψεις σου είναι πέρα για πέρα φυσιολογικές. Είναι σκέψεις μιας μαμάς που έχει ήδη ένα παιδάκι και την χωρίζουν ελάχιστα βήματα από το να αποκτήσει και το δεύτερο. Δεν έχεις φτάσει όμως στην αντιπέρα όχθη ακόμα. Μόλις την διαβείς και φθάσεις στον προορισμό σου, που δεν είναι άλλος από το να κρατήσεις το δεύτερο παιδάκι σου στην αγκαλιά σου, όλα θα αλλάξουν. Μεμιάς η αγάπη σου θα μοιραστεί με μια ιδιαίτερη κλίση προς το νεοφερμένο μέλος(επιβεβαιωμένο)και όλες σου οι τύψεις για την talibanoula θα εξαφανιστούν με την επιστροφή σου στο σπίτι. Με το καλό και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα μια δυνατή μαμά, όπως εσύ είσαι, θα βρει την χρυσή τομή. Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Με το καλό κοριτσάκι!
  Εύχομαι όλα να πάνε στρωτά και όμορφα!
  Ομολογώ πως δεν διάβασα όλο σου το κείμενο γιατί δεν έχω γίνει ακόμη μανούλα και με έπιασε ένας πανικός με τα διάφορα ενδεχόμενα αλλά νομίζω πως όλες οι σκέψεις σου είναι φυσιολογικότατες και θα εξαφανιστούν μόλις δεις το μωράκι σου!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Κοπελα μου διαβαζα πολυ ωρα αυτη την αναρτηση. Ποσα συναισθηματα μου θυμισεs. Ετσι σκεφτομουν και εγω στο δευτερο. Ολα θα πανε μια χαρα. Και συντομα θα κοιμασαι με δυο παιδακια αγκαλια.
  Με το καλο να ερθει ο δικοs σου πριγκηπαs.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Γλυκιά μου κυρία, προσπάθησε να χαλαρώσεις! Για το μόνο φόβο που σου επιτρέπω να ανησυχείς -ξέρεις γιατί... το ξέρεις το στραβό μου το κεφάλι- είναι η υγεία του νέου αυτού ανθρώπου! Όλα τ' άλλα θα πάρουν το δρόμο τους και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις όπως πρέπει! Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι φέρεις στο σώμα σου έναν καινούργιο άνθρωπο που σε έχει ανάγκη να είσαι δυνατή! Το ταλιμπανάκια δε θα πάθει τίποτα για 4 μέρες... Συμβαίνει σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο! Οι μέρες θα περάσουν σαν νερό και το ταλιμπανάκι θα γίνει μια υπερήφανη αδελφούλα! Με το καλό το αγοράκι σου! Ψυχραιμία και δύναμη! πολλά φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Καλησπέρα στην πιο όμορφη μέλλουσα (για δεύτερη φορά) μανούλα!
  Πω πω σκέψεις!Μα λέω πως καλύτερα απόλαυσε τις μέρες που κυλούν,διότι η λύση για όλα θα βρεθεί,εύκολα,μαγικά κι αγαπησιάρικα!
  Με το καλό και με ένα πόνο,αγάπη μου γλυκιά!
  Φιλιά πολλά και χαμόγελα πλατιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. χαχαχχαχαχα.............οπως παντα απαιχτη!!!!!!!!!!!!...........ολα θα παν καλα κ το ξερεις ...........γιατι τιποτα δεν μπορει να κανει ο μικρος ανθρωπακος γι αυτα τα πραγματα.....τ αφηνει στο Θεο...........κανε το σταυρο σου κ ολα θα ρυθμιστουν οπως μονο Εκεινος γνωριζει.....εισαι κουκλατις τελευταιες μερες καμαρωσε την κορμαρα σου γιατι αυτο συμβαινει 1-2 φορες στη ζωη της γυναικας!!!!!!........ο μαχορογιος.........ειναι της Μαχης ο γιος?μαχαραγιας-μοναχογιος?..................χαχαχχα..........θυμιζει παραμυθι του ΤΡιβιζα!!!!!!!!!θα σ εχω στη προσευχη μου .........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Κοριτσάκι μου, αυτό το κεφαλάκι με το όμορφο κούρεμα σκέφτεται πολύ και σε βασανίζει νομίζω...Ψυχραιμία!
  Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν σε όλα τα επίπεδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Εύχομαι όλες αυτές οι σκέψεις γρήγορα να παραμερίσουν. Ίσως όχι, μέχρι να έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σου, αλλά τουλάχιστον να έχεις στιγμές που θα λες "α στο καλό, όλα καλά θα πάνε!", δεν έχω εμπειρία αλλά νομίζω οτι είναι φυσιολογικές όλες αυτές οι περιπλανήσεις του μυαλού. Έχω κολλητή που πέρασε τα ίδια όμως και σε καταλαβαίνω. Με τόση ωραία κοιλιά πάντως να χαμογελάς περισσότερο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Εισαι μια κουκλάρα με το καρε μαλλακι και το καρπουζάκι στην κοιλίτσα:))) Μια γλυκιά μανούλα!!!
  Οι σκέψεις σου λογικες, ολες τις κάναμε στο δευτερο παιδι!! Χε χε χε
  Ειναι που ξερεις τι θα αντιμετωπισεις και εχεις και την μεγαλη σπιτι που δεν μπορεις να αποχωριστεις και δεν το εχεις κανει μεχρι τωρα, τουλαχιστον βραδυ και για τοσες μερες. Τα ιδια περασα.
  Επειδη την κορη μου τη γεννησα φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο, πεθανα λοιπον στον πονο, με το που εμεινα εγκυος στο δευτερο, ετρεμα απο αγχος πως θα ξαναπερασω αυτη τη διαδικασια!
  Οταν εφταναν οι μερες, αγχωνομουν τι θα γινει αν με πιασουν οι πονοι και οι γονεις μου δεν προλαβουν να ερθουν να κρατησουν τη μεγαλη που ηταν τοτε 1,5 ετων. Εμεναν μακρια. Απο το τρελο μου αγχος λοιπον κανονισα να γεννησω με ραντεβου, με προκληση. Ετσι ηρεμησα και ολα πηγαν καλυτερα απο την πρωτη φορα μην σου πω! Γεννησα πανευκολα με επισκληριδιο αυτη τη φορά, η μικρη κοιμοταν οταν φυγαμε, δεν καταλαβε τιποτα, εγω την σκεφτομουν τρελα εννοειται, αλλα η φροντιδα του υιου με εκανε να ξεχνιεμαι, περασαν οι μερες τοσο γρηγορα και γυρισαμε σπιτακι σαν να μην περασε μια μερα!!! Τοσο απλα.
  Θα περασουν ολα τοσο ευκολα που μετα θα τα σκεφτεσαι γλυκα και θα χαμογελας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Όλα θα πάνε καλά! Το λέω εγώ που οι σκέψεις είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές σου! Εμένα μου μένουν 10 εβδομάδες. Περίπου, αν σκεφτείς ότι 36 εβδομάδα γέννησα στο πρώτο μωρό. 2 φίλες γέννησαν επίσης έχοντας 2,5 και 4 ετών μπόμπιρες να τις περιμένουν στο σπίτι. Και αυτές με τις ίδιες ανησυχίες - σκέψεις. Τελικά όμως τα πράγματα παίρνουν την σειρά τους. :) σε φιλώ. Και ετοίμασε την βαλιτσουλα για κάθε περίπτωση. :) xxxxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Μα τι ωραία κοιλουμπίτσα είναι αυτή! Ο μαχαραγιάς σου την έχει καταβρεί εκεί μέσα καισίγουρα όταν βγει όλα θα είναι πολύ πιο ωραία απότι έχεις φανταστεί!!
  Υπομονή και με το καλό!!!!Φιλάκια!
  Μαργαρίτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Μα τι όμορφη μαμά,τι όμορφη κοιλίτσα!
  Σε λίγους μήνες θα θυμάσαι τις αγωνίες σου και θα σκας χαμόγελο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Φοβερό χρονικό Μαχούλα! Φτού σου κι από μένα! Καλή λευτεριά, το λοιπόν...
  Κι εγώ είχα αυτές τις ανησυχίες και μία ακόμα. Αν θα αγαπήσω το δεύτερο παιδί καθόλου, αφού αγαπούσα τόσο πολύ το πρώτο... Είχα δει λοιπόν στον ύπνο μου ότι πήγα γι' αυτό σε ψυχολόγο. Και μου είπε λοιπόν αυτός (στον ύπνο μου) "Μην ανησυχείτε λοιπόν κυρία μου, θα βρει τρόπο αυτό να σας γοητεύσει, ξέρουν αυτά...".
  Σε φιλώ πολύ πολύ (το μεγαλύτερο φιλί στην κοιλιά) <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Καλη λευτεριά και με έναν πονο θα πέρασουν όλα τόσο γρηγορα που θα λές πότε είμουν με τη κοιλιά και πότε τον έχω αγκαλιά ,απόλαυσε τη κάθε στιγμή τα καλύτερα έρχονται,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Καλησπέρα, είμαι καινούργια στη παρέα! Με το καλό να έρθει το παιδάκι σου και να ολοκληρωθεί η ευτυχία σου. Υπέροχο φωτογραφικό υλικό. Να το απολαύσεις σαν να ήταν η πρώτη σου γέννα :)

  Καρολίνα,
  http://mcarol1990.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Όλα καλά θα πάνε όμορφη μανούλα, να σκέφτεσαι θετικά!

  Σου στέλνω χίλιες ευχές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου αγκαλιά...και όλα θα πάνε καλά!!
  Οι ευχές μου μαζί σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Σου εύχομαι μα πάνε όλα καλά !!!Με το καλό να έρθει ο πρίγκιπας!!!υπέροχες οι φωτογραφίες σου με την κοιλίτσα, τι υπέροχη ιδέα να φωτογραφηθεις καθε μήνα!!!!!
  καποιες γυναίκες όπως κι εγώ δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία.....
  μην ανησυχείς,μην κάνεις υποθέσεις ...ολα αλλαζουν καθε στιγμή .... σκεψου θετικά και νοιώσε ολα τα όμορφα που έρχονται!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Και καπάκι μετά την ανάρτηση για τα 3α γενέθλιά του μαχαραγιου, διαβάζω τούτη εδώ την ανάρτηση. Γεμάτη πλήθος συναισθηματων... Χρόνια σας πολλά και θα πω ξανά, τα παιδιά είναι ευλογία, μαζί τους μεγαλωνουμε και γεμίζουμε εμπειρίες και αγάπη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βλέποντας το σχόλιο σου, ξαναδιάβασα αυτό το κείμενο και μου έφερε τόση συγκίνηση! Πολύ συγκινησιακή μέρα η σημερινή μάλλον! Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές και που μου ξαναθύμησες αυτό το κείμενο, αν το έγραφα τώρα πάλι, δεν θα άλλαζα ούτε ένα κόμμα!

   Διαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...