11.6.13

Παιδικό Δωμάτιο: Λήψη 326468798

Το σπίτι μας διαθέτει μόνο ένα ''παιδικό'' δωμάτιο. 

Και αυτό σε αποσιωπητικά!

Γιατί δεν ήταν καν παιδικό δωμάτιο...μέχρι πριν λίγες μέρες!! Ήταν απλά ένα playroom! Ένας χώρος που ουσιαστικά συσσώρευε τα παιχνίδια της ταλιμπανούλας.


Κλεφτές ματιές στο δωμάτιο αυτό είχαμε ρίξει εδώ, εδώ, εδώ και εδώ!


Διανύοντας πλέον την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν κάποιες αλλαγές. Μπορεί να φαίνεται ακόμα νωρίς σε κάποιους, ωστόσο το δικό μου σκεπτικό ήταν το εξής:

Η ταλιμπανούλα κοιμάται μαζί μας (co-sleeping) και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Τουλάχιστον όχι για κάμποσο καιρό ακόμα, γιατί δεν θέλω να συνδέσει...τον δικό της ξεριζωμό από το κρεβάτι μας με τον ερχομό του πιτσιρίκου. Η κούνια της ήταν τοποθετημένη στην κρεβατοκάμαρά μας με το πρόσχημα ότι θα ξεκίναγε κάποια στιγμή να κοιμάται εκεί. Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ (και όχι, δεν φταίει το παιδί γι αυτό αλλά οι τρελοί οι γονείς του - ευτυχώς το έχουμε και οι δυο το μικρόβιο). 

Ο πιτσιρίκος από την άλλη, όταν με το καλό έρθει, θα κοιμάται αρχικά στο παρκοκρέβατο ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι μας. Θα είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα! Πιτσιρίκος στο παρκοκρέβατο -μαμά, ταλιμπανούλα, μπαμπάς στο διπλό.

Φυσικά όλα τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας + κούνια + παρκοκρέβατο + αλλαξιέρα πιτσιρίκου δεν χωράνε στην κρεβατοκάμαρα. Για τον λόγο αυτό, ήθελα να βγάλω την κούνια της ταλιμπανούλας όπου μπορεί να μην κοιμόταν αλλά παίζαμε αρκετά, πριν την άφιξη του πιτσιρίκου, ώστε να έχει μεσολαβήσει κάποιο διάστημα πριν μπει το παρκοκρέβατο και τα σχετικά και να μην τα συνδυάσει αρνητικά στη σκέψη της.

Από την άλλη, το .. playroom είχε το κακό του το χάλι! Λίγο η κούραση της εργασίας και της εγκυμοσύνης, λίγο τα συσσωρευμένα παιχνίδια, λίγο που είχε να γίνει αρκετό καιρό ξεκαθάρισμα στα παιχνίδια της, το δωμάτιο έμοιαζε με χώρο στοίβαξης άχρηστων αντικειμένων. Και λίγα λέω! Και επειδή μια εικόνα = 1000 λέξεις, δείτε και μόνοι σας:


Έμπαινα μέσα και με έπιανε απελπισία! Από που να ξεκινήσω και που να σταματήσω! 
Επίσης ήταν και αυτή η μοκέτα. Το περασμένο καλοκαίρι την είχα δώσει για πλύσιμο και σε μια εβδομάδα μέσα την είχα ξανατοποθετήσει γιατί η ταλιμπανούλα έκανε ακόμα ασταθή βηματάκια και κάθε λίγο και λιγάκι ρίχναμε και καμιά τουμπ!
Φέτος όμως, του έχουμε πάρει τον αέρα! μέχρι και πιρουέτες κάνουμε! Επομένως κανένας απολύτως λόγος να παραμείνει η μοκέτα!

Όταν κάτι σου χαλάει την διάθεση θέλει δραστικές λύσεις...απλά τα πετάς όλα έξω....


...και ξεκινάς από την αρχή!

Λούτρινα: ξεκαθάρισμα-πλύσιμο-στέγνωμα, Κουρτίνες: ξεκρέμασμα-πλύσιμο-κρέμασμα, Παιχνίδια: ξεκαθάρισμα σε 3 στάδια: τι κρατάμε - τι χαρίζουμε - τι φυλάμε για τον πιτσιρίκο, Παραμύθια - μπογιές - μπλογκ ζωγραφικής: ξεκαθάρισμα και πολύ πέταμα!

Και αφού δούμε τι απομένει, υπολογίζουμε τις ανάγκες μας και βλέπουμε αν χρειαζόμαστε κάτι! Εμείς αυτό που ξέραμε ότι χρειαζόμασταν εκ των προτέρων ήταν ένα έπιπλο οικονομικό αλλά εργονομικό για να μην καταλήξουν όλα χύμα στα πατώματα πάλι και ένα χαλάκι για να κάθεται να παίζει η μικρή.

Το επιπλάκι αγοράστηκε από τα γνωστά σουηδικά καταστήματα (80 ευρώ) και τελικά  μας βόλεψε πάρα πολύ. Για να μην ακουστώ υπερβολική, δεν θα σας πω ότι σε αυτό αποθηκεύσαμε το 80% των ''πεταμένων δεξιά και αριστερά'' υπαρχόντων μας, σίγουρα όμως το 50% το αποθηκεύσαμε!

Σε χρώμα σήμυδας για να ταιριάζει με τα ράφια μας αλλά και με την κούνια μας, φιλοξενεί πάνω του τα πάντα: όλα μας τα παραμύθια και δεν είναι λίγα, παιχνίδια, κούκλες, παζλς, τουβλάκια, καστράκια ενώ μέσα στα δυο μεγάλα καλάθια στο κάτω μέρος είναι όλα μας τα κουζινικά (στο ένα) και διάφορα άλλα παιχνίδια (στο άλλο).
Κυριολεκτικά μια από τις πιο οικονομικές και σωστές αγορές που έχουμε κάνει και απορώ γιατί δεν το είχαμε κάνει νωρίτερα!

Η δεύτερη αγορά μας, το χαλάκι που τοποθετήθηκε στη μέση του δωματίου ώστε να παίζει άνετα η μικρή. Είναι δώρο της γιαγιάς της αλλά αγοράστηκε πάμφθηνα (νομίζω 15 ευρώ από την γερμανική αλυσίδα σουπερ μαρκετ)


Φυσικά στο δωμάτιο τοποθετήθηκε και η κούνια της στολισμένη με όλα τα αγαπημένα της νινάκια και κουκλάκια (για να κοιμηθεί η ίδια, ούτε λόγος όπως είπαμε!).


Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι η κούνια είναι γεμάτη αυτοκόλλητα! μια μεγάλη τρέλα της μικρής! Για τον λόγο αυτό και για να μην γεμίσουμε όλους τους τοίχους, έχουμε κάνει συμφωνία να τα κολλάει μόνο στην κούνια της. Εννοείται ότι πηγαίνω κρυφά και βγάζω λίγα λίγα -ιδίως αυτά που δεν είναι φουσκωτά και αφήνουν έντονα σημάδια- ώστε να έχει πάντα χώρο να κολλάει για ν α μην ψαχτεί αλλού! Ευτυχώς μέχρι στιγμής Κυρία η ταλιμπανούλα στη συμφωνία μας!

Οι κουρτίνες ξανατοποθετήθηκαν, τα ράφια στολίστηκαν με ελαφρότερα πράγματα αυτή τη φορά γιατί με τόσα παραμύθια είχαμε απώλειες. Το ένα ράφι λύγισε σε ανύποπτο χρόνο με αποτέλεσμα να πέσουν όλα τα παραμύθια από πάνω του ακριβώς την στιγμή που από κάτω πέρναγε το παιδί, ευτυχώς απλά τρόμαξε! Πάντως το μάθημα το πήραμε: τα ράφια με κρυφά στηρίγματα δεν είναι για πολύ βάρος!


Και βέβαια το αγαπημένο της τραπεζάκι με τους μαρκαδόρους της, τις νερομπογιές της και όλα τα συναφή πάνω και η συρταρίερα της που διακοσμήθηκε στα ροζουλί (τι περίεργο!).


Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ το δωμάτιο τώρα έχει πολύ λιγότερο χώρο για παιχνίδι, εν τούτοις η μικρή κάθεται με τις ώρες μέσα! Μάλιστα, είναι πολύ προσεκτική γιατί δεν θέλει να το χαλάσει! Ιδίως τις πρώτες μέρες δεν έβγαζε καν τα παιχνίδια από τα παιχνιδόκουτα για να μην το χαλάσει και ότι της έβγαζα εγώ για να παίξει το ξανα έβαζε μέσα! Το κακό βέβαια είναι ότι ακόμα με τραβολογάει και με καθίζει στα πατώματα γιατί μόνη της δεν παίζει με τίποτα!

Αυτό το δωμάτιο το έχετε δει αρκετές φορές και το σίγουρο είναι ότι θα το ξαναδείτε αφού -καθώς το έχουμε ένα- θα πρέπει αφενός να βάλουμε και άλλη κούνια μέσα και αφετέρου να το ξε-ροζ-ίσουμε λιγουλάκι....

Σειρά τώρα έχουν οι ντουλάπες! Να βρεθεί χώρος για τον πιτσιρίκο και στις ντουλάπες μας ...γιατί στις καρδιές μας έχει ήδη άπλετο χώρο!


Stay tuned folks...smouts!


22 σχόλια:

 1. Βρε τι έχει να γίνει σ' αυτό το υπνοδωμάτιο σας χαχα :) Μια χαρά θα βολευτείτε μωρέ, το ξεκαθάρισμα όμως ήρθε την κατάλληλη στιγμή πιστεύω!
  Για τα ραφάκια με τα κρυφά στηρίγματα πάντως θα συμφωνήσω απόλυτα, δεν είναι για πολλά πολλά, μου το δίδαξε η εμπειρία ;) Καλή βδομάδα Μάχη μου !! Φιλιά **

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όλα θα βρουν σιγά σιγά τη θέση τους γιατί οπώς λέει και ένα BLOG που έμαθα τώρα τελευταία...
  μήπως το έχει πάρει το αυτί σου?χιχιχι!φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οχ!δεν έγραψα το όνομα του blog πως έγινε αυτό? πάει το μυαλό μου.....λοιπόν είναι το
   συμπληρώνω στο πάνω σχόλιο μετά τη _....!

   Διαγραφή
 3. Πω πω και μόνο που τα περιέγραψες κουράστηκα!!! Πάντως το έκανες πολύ ωραίο και κυριώς λειτουργικό! Εγώ τώρα θα ξεκινήσω να φτιάξω το δωμάτιο του Μπουριτακίου αλλά και αυτό μόνο για παιχνίδι γιατι και εμείς είμαστε τρελοί και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς αυτόν!!!
  Φιλάκια πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τέλειο το δωμάτιο της μικρής, κάνε υπομονή και θα θελήσει να πάει και για ύπνο.
  Κι εγώ ένα παιδικό έχω και σκεφτόμαστε με το σύζυγο να πάμε εμείς εκεί αργότερα (καθότι μικρότερο) και να χωρίσω στη μέση την κρεβατοκάμαρα (καθότι μεγάλη) ωστε να μετακομίσουν τα παιδιά εκεί. Πάντως μην ανησυχείς θα βρείτε χώρους σιγά σιγά, υπάρχουν λύσεις... Φιλιά και καλές αλλαγές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πολυ ωραιες και πρακτικες οι αλλαγες!!κι εγω κανω κατι τετοια ξεκαθαρισματα αρκετα συχνα γιατι γινεται χαμος !!!!!φιλακια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τέλειο έγινε!!!
  θα το χαρεί και η μικρή ταλιμπανούλα.
  χαλάλι και η κούραση.
  φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έγινε η αρχή! Μου αρέσει που έχετε την κούνια και κάθονται αραχτά και στολισμένα τα νινιά και τα κουκλιά..χαχαχα! Άντε, ξεκαθάρισμα και στις ντουλάπες τώρα! Πού θα βάλει ο γαμπρούλης μας τα παντελονάκια του;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ όμορφο έγινε. Πρέπει να μπω και εγώ σε αυτή τη διαδικασία αλλά μόνο που σκέφτομαι.... ουφ κουράζομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε βρίσκω super!!! 30 εβδομάδων και άνοιξες δουλειές με "φούντες" :)))
  Μπράβο σου... το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!
  Επίσης σας ζηλεύω που σε λίγο καιρό θα έχετε και τα δύο ζουζουνάκια σας μαζί σας στο δωμάτιο! Αυτό είναι ευλογία!!! φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγινε μια πολυ καλη αρχη!!! Το επιπλο αυτο το ειχα στο σαλονι και το πηγα και εγω στο παιδικο δωματιο.. Μας εσωσε!!! Χαλαλι τα 80€..! Σιγα σιγα ολα θα γινουν θα δεις..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πόσες αλλαγές κάνατε γιατί η αλήθεια είναι οτι τα παιδάκια θέλουν το χώρο τους .
  Ομορφη η αλλαγή- συμμάζεμα .
  Βέβαια το ροζουλί δεν θα μείνει για πολύ.
  Να είσαι καλά Μάχη μου και με το καλό ο ερχομός του μπεμπούλη
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σιγά μη δε βρεθεί χώρος στις ντουλάπες!!
  ;-) χιχι!!!
  Και με το δίκιο της η Ταλιμπανούλα "κόλλησε" με το ανανεωμένο δωμάτιο!!!
  Είναι χάρμα οφθαλμών!!!
  Πολύ μου άρεσε!!!
  Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
  Καλή συνέχεια, κούκλα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πω πω Μάχη μου, χαρά στο κουράγιο σου που έκανες και έκανες τέτοια δύσκολη δουλειά.
  Πολύ όμορφο και λειτουργικό το αποτέλεσμα όμως και αφού το χαίρεται και η μικρούλα πάλι καλά!
  Κι εμείς πρέπει να φτιάξουμε το δωμάτιο των κοριτσιών κάποια στιγμή, γιατί προς το παρόν έχουμε και τις 2 κούνιες τους στο μικρότερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού.
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μάχη μου χαρά στο κουράγιο σου!!! Αν και νομίζω ώρα ήταν να γίνει το ξεκαθάρισμα!! Εγώ έχω απορία... πώς καταφέρατε και αποκτήσατε τόσα πολλλά παιχνίδια σε τόσο μικρό διάστημα... είστε απίστευτοι! Τώρα ώρα και τις ντουλάπες γιατί νομίζω ότι το σύνδρομο της φωλιάς σε επισκέφτηκε νωρίς. Φιλάκια. Callie by Anthomeli

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Callie το έχω ξαναπεί: από αυτά τα παιχνίδια (τα οποία έχουν ξεκαθαριστεί αρκετές φορές και πολλά έχουν δοθεί) εμείς σαν γονείς έχουμε αγοράσει απειροελάχιστα! Αλλά η ταλιμπανούλα είναι το μοναδικό μικρό παιδί μέσα σε μια αρκετά μεγάλη οικογένεια, οι γονείς μου έχουν ''σαλτάρει'', τα αδέρφια μου που τα έχω και πολλά είναι ανύπαντρα και πάντα κάτι της φέρνουν και βάλε και το σόι του άντρα μου, να δεις πόσο εύκολα μαζεύονται! (μεταξύ μας πάντως τα περισσότερα είναι από τις γιαγιάδες της....)

   Διαγραφή
 15. Κοπέλα μου, είσαι έγκυος! Μου φαίνεται πως το έχεις ξεχάσει! Ελπίζω να μην τα έκανες μόνη σου όλα αυτά! Χαρά στο κουράγιο σου! Πάντως σου δίνω συγχαρητήρια, το αποτέλεσμα εξαιρετικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Το οργάνωσες μια χαρά και σίγουρα ο μικρούλης θα βρει την δική του *γκριζογάλανη* γωνιά... οταν έρθει η κατάλληλη ώρα!Μπράβο Μάχη είσαι πολύ στοργική και δραστήρια μανούλα και εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν!!!!Φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Γούτσου κι ξαναγούτσου! Τι αγαπησιάρικη οικογένεια είστε εσείς; Με το καλό Μάχη μου και μεγειά τις ανακαινίσεις..... <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αχ αυτεs οι αλλαγεs. Ποσο σε καταλαβαινω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πω πω πω...Με άγχωσες τώρα!!! Σκέφτηκα αυτά τα ξεκαθαρίσματα που έχω να κάνω και εγώ, αφού έχει τιγκάρει πολύ το δωμάτιο της μικρής...
  Μια χαρά σε βρίσκω φιλενάδα πάντως. Κινούμαστε πάνω στα ίδια χνάρια οργανωτικής σκέψης, μόνο που αυτή τη φορά εσύ έκανες την σκέψη πράξη ενώ εγώ έχω μείνει στην σκέψη (που με αγχώνει).
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλά ε, παραδέχομαι αλλαγές! Μου άρεσε τρελά το καινούριο έπιπλο! Μπράβο σου Μαχουλίνι, σε χαίρομαι που είσαι οργανωτική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...