19.1.13

Παιχνίδια παντού με καταδιώκουν!

Παιχνίδια, παιχνίδια, παιχνίδια παντού!
Τόνοι παιχνιδιών στο σαλόνι, στο παιδικό, στην κρεβατοκάμαρα, στο χαλάκι της κουζίνας, στην βεράντα μέχρι και στην μπανιέρα!

Ακόμα και στον ύπνο μου βλέπω να με καταδιώκουν τα Little People, να παραπατάω πάνω στις Ντόρες και στους Boots, να ζωντανεύουν οι ήρωες όλων των παραμυθιών και να με κυνηγούν απαιτώντας να τους βρω μια θέση στο δωμάτιο που λογικά θα έπρεπε να ήταν παιδικό αλλά έχει γίνει αποθήκη παιχνιδιών!

Με αφορμή τις γιορτές, ήρθαν να προστεθούν και άλλα -ΠΟΛΛΑ- παιχνίδια! Τι και αν φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς ότι έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παιχνίδια και δεν χρειαζόμαστε άλλα? ΌΛΟΙ μα ΌΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έφεραν και από ένα παιχνίδι στην ταλιμπανούλα! Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, και η μαμά και ο μπαμπάς ''έπεσαν στην λούμπα''. Με πρόσχημα την ενίσχυση και την καθιέρωση της επίσκεψης του Άγιου Βασίλη, κάναμε το παράπτωμα και πήραμε και εμείς παιχνίδια (και βιβλία βεβαίως βεβαίως).

Και μετά ήρθε η αλήθεια. Κατάφατσα!

Η ταλιμπανούλα προφανώς μπουχτισμένη από τα τόσα παιχνίδια, απλά δεν παίζει με τίποτα από όλα αυτά! Ασχολείται και παίζει με οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους, από τις θήκες cupcakes της μαμάς μέχρι κουτιά από παπούτσια, εκτός από τα παιχνίδια της. Έπαθε τέτοιο overdose το παιδί, που το πρωινό της πρωτοχρονιάς που την παρακινούσαμε να δει αν ο Άγιος Βασίλης της έφερε δώρα αναγνωρίζοντας ότι ήταν καλό παιδί, αφού άνοιξε το πρώτο δώρο, τα υπόλοιπα τα κοιτούσε και δεν τα άνοιγε, λέγοντάς μας να τα πάμε σε άλλα παιδάκια!!!!!!!!! Το έχουμε καταγράψει και σε βίντεο, και ευτυχώς δηλαδή γιατί ούτε οι ίδιοι  πιστεύαμε στα αυτιά μας!

Έχουν περάσει τόσες μέρες και η μαμά ανάμεσα στα διάφορα που προσπαθεί να μαζέψει, έχει και τα χιλιάδες παιχνίδια που ολοένα αλλάζουν θέσεις!

Αγανάκτησα λοιπόν και το πήρα απόφαση ότι πρέπει να γίνει μια οργάνωση σε αυτό το κομμάτι γιατί η κατάσταση αυτή προκαλεί αφενός εκνευρισμό σε εμάς που ζούμε στο σπίτι και αφετέρου σύγχυση στο παιδί γιατί δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να ασχοληθεί με μια δραστηριότητα αλλά αποσπάται συνέχεια από την πληθώρα παιχνιδιών.

Η αρχή έγινε από το δωμάτιο της! Μπήκα μέσα τα έβγαλα όλα κυριολεκτικά στη μέση και άρχισα να ξεκαθαρίζω.
1) ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Το ξεκαθάρισμα αυτό βέβαια το έχω κάνει πολλές φορές ως τώρα έχοντας ξεχωρίσει παιχνίδια που άλλα τα κρύβω, άλλα τα δωρίζω και άλλα τα πετάω. Ωστόσο, αφού έχω φτάσει σε όρια εκνευρισμού με τα παιχνίδια που υπάρχουν τριγύρω, πάει να πει ότι το σύστημα αυτό απλά δεν δουλεύει και πρέπει να βρω κάτι άλλο.

Αποφάσισα λοιπόν να χωρίσω τα παιχνίδια σε τρεις κατηγορίες: α) αγαπημένα παιχνίδια, β) περιστασιακά παιχνίδια και γ) παιχνίδια για χάρισμα.

Στην κατηγορία ''αγαπημένα παιχνίδια'' είναι όλα αυτά που η ταλιμπανούλα: ξεχωρίζει - παίζει συχνά - απασχολείται για πολύ ώρα! Τέτοια παιχνίδια είναι κυρίως: τα νινάκια της και όλα τα εξαρτήματά τους, παραμύθια, μπογιές-μαρκαδόροι και συναφή, όλα τα μικρά ανθρωπάκια και τα εξαρτήματα τους και ότι έχει να κάνει με καλλωπισμό (κολλιέ, καθρέπτες κλπ - εεε είμαστε και κοκέτες!).
Στην κατηγορία ''περιστασιακά παιχνίδια'' ανήκουν όοολα τα υπόλοιπα τα οποία τραβάνε για λίγο την προσοχή της, παίζει το πολύ κανένα εικοσάλεπτο μαζί τους και μετά τα παρατάει. Συνήθως είναι τα λεγόμενα γυαλιστερά παιχνίδια με τα πολλά κουμπιά και διάφορα μπλιμπλίκια!

Όσα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή, σε σημεία εύκολα προσβάσιμα από το παιδί.
Για όσα ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία έκανα το εξής: κάποια τα άφησα σε κοινή θέα και κάποια τα έκρυψα ώστε να τα επαναφέρω αργότερα που θα έχουν ξεχαστεί και θα φαντάζουν σαν καινούργια.

Για την τρίτη κατηγορία δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ: είναι παιχνίδια σε καλή κατάσταση που αποφάσισα να τα χαρίσω. Η αλήθεια είναι ότι κρατάω κάποια καλά παιχνίδια για την περίπτωση που θα ρθει ένα αδερφάκι αλλά γενικότερα είμαι της άποψης ότι παιχνίδια λίγο πολύ όλοι θα φέρουν σε ένα παιδί και υπάρχουν παιδάκια που πραγματικά τα στερούνται, επομένως καλύτερα να παίξει και ένα άλλο ξένο παιδάκι και αν έρθει δεύτερο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χαρεί και αυτό τα δικά του παιχνίδια. 
Τώρα για το που μπορούμε να τα δωρίσουμε, υπάρχουν πάρα πολλές οργανώσεις που δέχονται παιχνίδια και άλλα βρεφικά είδη, αλλά ας μην ξεχνάμε να κοιτάμε και στον περίγυρό μας ή στη γειτονιά μας. Επίσης πολλοί δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω περικοπών δεν έχουν κονδύλια για τέτοιες πολυτέλειες πλέον, και δέχονται τέτοιες δωρεές με μεγάλη χαρά!

2) ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Και πάμε στο άλλο μεγάλο θέμα: την φύλαξη ή αποθήκευση!

Γιατί ακόμα και αν έχεις αποφασίσει να κρατήσεις 5 παιχνίδια σε κοινή θέα και τα υπόλοιπα να τα κρύψεις για αργότερα, πρέπει να βρεις χώρο και για τα 5 αλλά και για τα υπόλοιπα που θα κρύψεις, και μάλιστα για τα δεύτερα πρέπει να βρεις χώρο μη άμεσα προσβάσιμο από το παιδί!

Για τα παιχνίδια που ανήκουν στην κατηγορία ''αγαπημένα'' προσπάθησα να είναι σε άμεση χρήση και κοινή θέα. Έτσι στην κούνια της τοποθετήθηκαν τα αγαπημένα της νινάκια. Η αλήθεια είναι ότι θα μου άρεσε η κούνια να ναι πεντακάθαρη, στρωμένη μόνο με την όμορφη προίκα της και στολισμένη με τα μαξιλαράκια μας αλλά έτσι και αλλιώς εκεί μετέφερε καθημερινά η ταλιμπανούλα όλα τα κουκλιά της για να παίξει, επομένως έκανα την καρδιά μου πέτρα και τα στόλισα απευθείας εκεί και ας τα ξεστρώνω το βράδυ (όποιο βράδυ αποφασίσει να κοιμηθεί στην κούνια, δηλαδή πολύ σπάνια γιατί το co sleeping είναι για εμάς attitude και τρόπος ζωής).

Όλα τα λιλιπούτεια ανθρωπάκια που τόσο αγαπά, τοποθετήθηκαν σε διάφανη μεγάλη τσάντα με χερούλι έτσι ώστε και να μεταφέρονται εύκολα (γιατί πολλές φορές θέλει να τα πάρει μαζί της στη γιαγιά ή στο αυτοκίνητο) και να βλέπει εύκολα το περιεχόμενο. 

Τα παραμύθια και τα βιβλία της έφυγαν από τα ράφια όπου δεν τα έφτανε και μας τραβολόγαγε για να τα κατεβάσουμε κάθε φορά με αποτέλεσμα να μαζεύονται σωρός στο πάτωμα. Τοποθετήθηκαν λοιπόν μέσα σε μεγάλο παιχνιδόκουτο στο πάτωμα ώστε να μπορεί να διαλέγει μόνη της όποιο θέλει.
Μαρκαδόροι, δακτυλομπογιές, κηρομπογιές κλπ καθώς και τα διάφορα ''κοσμήματα'' τοποθετήθηκαν σε διάφορα κουτιά και βάζα και τα έβαλα πάνω στο τραπεζάκι της μαζί με τα μπλογκ ζωγραφικής της ώστε να τα βρίσκει εύκολα και μαζεμένα.
Για τα παιχνίδια της κατηγορίας ''περιστασιακά'' τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Και αυτό γιατί αρχικά έπρεπε να αποφασίσω ποια κρατάω σε κοινή θέα και ποια κρύβω. Και επειδή δεν είχα το προφανές κριτήριο -δηλαδή με ποια παίζει αυτό τον καιρό για να αποφασίσω- έκανα ουσιαστικά του κεφαλιού μου: άφησα σε κοινή θέα αυτά που της αγόρασαν τώρα στις γιορτές και μάζεψα τα παλιότερα.

Αυτά που παρέμειναν στο δωμάτιο, αποθηκεύτηκαν σε δυο μεγάλα παιχνιδόκουτα που έχω πάρει από τα ΙΚΕΑ. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα παιχνιδόκουτα με έχουν εξυπηρετήσει πάρα πολύ γιατί είναι αρκετά μεγάλα, με καπάκι και ροδάκια και ''κάθονται'' ωραία το ένα πάνω στο άλλο. Όμως σίγουρα χρειάζομαι και άλλα. Κάποια στιγμή ήθελα να πάρω κάποιο έπιπλο από αυτά που έχει το ΙΚΕΑ με τα διάφορα καλάθια για αποθήκευση παιχνιδιών, αλλά τελικά δεν το πήρα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να γεμίζω το παιδικό με έπιπλα που δεν ξέρω αν θα με εξυπηρετήσουν όταν μπει η κούνια στην θέση της (ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτό το καλοκαίρι!).

Τα υπόλοιπα, τα ''προς απόκρυψην'', προς το παρόν λιάζονται σε μια μεγάλη σακούλα στην βεράντα!

Η αλήθεια είναι ότι το δωμάτιο θέλει πολύ δουλειά ακόμα, αλλά όπως είπα ήδη, δεν θέλω να προχωρήσω σε δραστικές αλλαγές πριν μπει μέσα το κρεβατάκι της. Ωστόσο σίγουρα χρειάζεται μια επιτοίχια κρεμάστρα και κάποια παιχνιδόκουτα ακόμα. Για τις τσάντες μας βέβαια έβαλα κάποια αγκιστράκια στο πλαϊνό μέρος της ντουλάπας.Και μετά από αυτό το ξεκαθάρισμα, σειρά έχει το υπόλοιπο σπίτι.....βοήθεια μου!!!

27 σχόλια:

 1. πόσο σε καταλαβαίνω Μάχη μου..!!!!!!!
  δεν υπάρχει αυτό το πράγμα πια με τα παιχνίδια...
  ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει τακτοποίηση και διαλογή....να μην σε απογοητεύσω αλλά παλι στο ίδιο σημείο ξαναρχόμαστε...
  φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλα ειμαι σιγουρη οτι θα ερθουμε στο ιδιο σημειο παλι απλα αρνουμαι να το σκεφτω!

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα!Αχ κι εγώ σε καταλαβαίνω...!Το έχω περάσει παλιότερα αυτό το στάδιο της μικρής σου που μας περιγράφεις.Έμπαινα κι εγώ στα δωμάτια των κοριτσιών αποφασιστικά,με μια μεγάαααλη σακούλα να βάλω μια τάξη και όσο κι αν μάζευα σε λίγο καιρό πάλι τα ίδια...Τρία παιδιά καταλαβαίνεις το πρόβλημα,εις τριπλούν!!Έκανες πολύ καλή τακτοποίηση, μπράβο που μπήκες κι εσύ αποφασιστικά στο δωμάτιό της!!!!Αλλάααααα πρέπει να σου πω ότι πιο πολύ θα διασκεδάζει όταν θ'ανοίγει τα κουτιά και θα τα πετάει όλα έξω!!!!Είναι πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό αυτό το παιχνίδι!!!χαχαχα
  Θυμάμαι τις δικές μου όταν ήταν στην ηλικία της δικής σου,που έπαιζαν με τα μπολάκια και τις κατσαρόλες,τους έδινα και ξύλινες κουτάλες και έκαναν πως ανακάτευαν,έκαναν και θόρυβο,αυτό τους άρεσε!Α,επίσης να σου πω για να ξελαφρώσεις λίγο από τα παιχνίδια,να πας και μια κούτα με διάφορα και στις γιαγιάδες και να την αφήσεις εκεί.Όταν θα πηγαίνετε ούτε θα κουβαλάτε και η μικρή θα τα βλέπει σαν καινούρια!!
  Πολλά είπα ε?Μεγάλο φιλί και στις δυο σας!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ανταποδιδουμε το μεγαλο φιλι!
   αχ εγω δεν θελω να σκεφτω τι θα γινει αν ερθει και δευτερο παιδακι! με ενα παιδικο δωματιο και αυτο τιγκαρισμενο με τα παιχνιδια της πρωτης....φαντασου και να ναι και αλλου φυλου...καηκα!

   Διαγραφή
 3. Τρελαίνομαι για ξεκαθαρίσματα!Μετά νιώθεις τόοοοσο πιο ελαφριά και ωραία!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αχ πόσο σε καταλαβαίνω!!! Μια από τα ίδια Χ3 όμως!! Απελπισία σκέτη. Τα δικά μου έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Μη σε απογοητεύσω αλλά κάπως έτσι θα συνεχιστεί και κάπως έτσι εσύ θα συνεχίσεις να μαζεύεις και να ξεκαθαρίζεις και ξανά μανά απ΄την αρχή. Εν τω μεταξύ τα δικά μου όταν είναι ανακατεμένα δεν παίζουν. Όταν τους τα φτιάχνω, τσουπ! να΄τοι ααα! μαμά που το βρήκες αυτό?, α!! μαμά μπορώ να παίξω με αυτό? (το οποίο έχει να ακουμπήσει 1 χρόνο και κάπως έτσι
  συνεχίζει η κατάσταση!! Φιλάκια και καλό Σαββ/κο.
  Και κάτι ακόμα. Έχεις ενημερωθεί για την συνάντηση που κανονίζουμε? Αν όχι δες στην κοινοποίηση της Βέρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και ύστερα το χάος! Χα χα χα. Αυτά τα άτιμα τα παιχνίδια, τα εξολοθρεύεις και αυτά ως διά μαγείας ξαναγεννιούνται!! Τόσα πολλά άχρηστα αλλά και χρηστικά.
  Μαγική δουλειά έκανες! Πέρασε ο τυφώνας Μάχη και σάρωσε το παιχνιδοσύμπαν.
  Την κοκέτα την Κατερινούλα σου να χαρώ εγώ, τα είδη του καλλωπισμού της, μήπως να της κάνεις λίγο χώρο στο νεσεσέρ σου;;;;
  Όσο για το co sleeping άστα, ήμασταν "καμμένοι" με την κόρη μου. Το ξεκινήσαμε για πλάκα γιατί ήταν υπέροχο το συναίσθημα να την έχουμε αναμεσά μας και η άτιμη το εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρον! Από 6 μηνών το ξεκινήσαμε και καταφέραμε με εκατό χιλιάδες κόλπα να την ξεκολλήσουνε στα 3 της!!! Δεν πήγαινε καν στο κρεβάτι της ή αν κοιμόταν εκεί, ξυπνούσε μες τη νύχτα και ερχόταν στο δικό μας καθημερινά! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν άρχισε να μας κλωτσάει στον ύπνο της και να μας πετάει σχεδόν από το κρεβάτι! Άτιμα λιλιπούτεια καθαρματάκια που μας κάνουν ότι θέλουν:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ποιο νεσεσερ μου καλε;;;; μου εχει αφησει τιποτα?? ολα τα λιποσαν δικα της εγιναν ξαφνικα...τα υπολοιπα απλα τα εχω κρυψει! εεε μη φαει και καμια σκια!

   Διαγραφή
  2. Αχ να είμαι σε μια μεριά να τη χαζεύω να βάζει λιποζάν και να ιδιωτικοποιεί το νεσεσέρ σου! Ένας μικρός τυφώνας ομορφιάς:)

   Διαγραφή
 6. Αχ, πως σε καταλαβαίνω δεν μπορείς να φανταστείς. Σκέψου αυτά τα παιχνίδια επι δύο φορές. Πριν τα Χριστούγεννα, φρόντισα και ¨έκρυψα¨ πολλά που δεν τα παίζουν και τους άφησα τα πιο αγαπημένα τους. Στους συγγενείς είπα να φέρουν μόνο ρούχα, γιατί παιχνίδια θα μας έφερνε ο Άγιος Βασίλης. Άντε έφεραν και οι νονοί... αντι όμως να παίζουν με αυτά, το αγαπημένο τους παιχνίδι είναι να βγάζουν τα ριχτάρια και τις μαξιλάρες του καναπέ και να κάνουν ακροβατικά εκεί. Τι να πώ πια....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Λοιπόν λέγε! Τώρα που γυρίζει! Πόσα θες να έρθεις να μας τακτοποιήσεις;;;
  Καλέ εσύ είσαι θησαυρός, όλα τα κάνεις πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ποσα θελω εεε???? ειμαι υπερανω χρηματων χοχοχοχο!!! να ''γεννησει'' το σπιτι μου κανα εξτρα δωματιο γινεται????
   ερχομαι παντως αν θες!

   Διαγραφή
 8. Και εμέις χρειαζόμαστε βοήθεια!Πνιγομαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δύσκολο το ξεκαθάρισμα, αλλά μετά νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση. Καλό σου βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τι όμορφα που φαίνονται στο "after".... Για πες, για πες, είναι ακόμη έτσι??? :P
  Τελικά όλες τα ίδια περνάμε... χαχαχα...
  Τώρα που κοντεύουμε τα 8 βέβαια, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα!!! Καλό κουράγιο Μάχη μου!!!! :)
  Σε φιλώ!!!

  Υ.Γ. Το ζουζουνιάρικο κουτί με τις πασχαλίτσες το αποχωριστήκατε... αλλά είναι σε καλά χέρια!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγα μην εχουν παραμεινει ετσι!!! η αληθεια ειναι παντως οτι ειμαστε σε καλυτερη κατασταση απο πριν περισσοτερο γιατι λογω λιγοτερων παιχνιδιων το βραδυ το μαζεμα γινεται μεσα σε πεντε λεπτα!!

   υ.γ. οταν πηραμε το δικο σου κουτι με τις πασχαλιτσες, πηραμε και δικα μας!!! ηταν σετ 7 κουτια μαζι, σε σενα ηρθε το μεγαλυτερο για να χωραει το στεφανι και κρατησαμε τα υπολοιπα 6!!! οποιο ντουλαπι και να ανοιξεις στο σπιτι θα δεις ενα κουτι με πασχαλιτσες πλεον αχαχαχαχαχα!

   Διαγραφή
 11. πωπω πανικός!!χαρά στο κουράγιο σου!! :) Καλημέρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πωπωωωωω !!!! Και μόνο που τα είδα αγχώθηκα !!! Μπράβο Ταλιμπανούλα μου, χαράς το κουράγιο σου δε λες τίποτα !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. καθε τοσο κανω κι εγω ενα τετοιο ξεκαθαρισμα αλλα παλι παιχνιδια παντου!!!πρεπει να παρω μαλλον πιο δραστικα μετρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. AX!Kι εγώ πρέπει να κάνω ένα ξεκαθάρισμα οπωσδήποτε!
  Καλή εβδομάδα σου εύχομαι Μάχη μου,σε φιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. πολύ παιχνίδι!! χι χι.. τα τακτοποιήσες-οργάνωσες πολύ πολύ όμορφα!! φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μα τι ροζουλί σχιζοφρένεια είναι αυτή!Έπηξε το μάτι μου στο ροζ!Όχι ότι δεν σε καταλαβαίνω βέβαια,φαντάσου το ίδιο αλλά σε μπλε!Πόσο σε νιώθω βρε Μάχη να'ξερες!Και φαντάζομαι όλες οι μαμάδες εδώ μέσα.Εμείς το ξεκαθάρισμα παιχνιδιών το κάνουμε σε συνεργασία με το καμάρι μου,γιατί δεν φαντάζεσαι τι ακούω όταν πετάξω κάτι που ναι μεν μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο ή σπασμένο αλλά το θέλει!Πάντως πολύ ωραία τα έκανες όλα και το καθένα βρήκε την θέση που του ταιριάζει,να δω όμως μέχρι πότε! ;)Φιλιά και καλή εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Έτσι είμαστε κι εμείς μονίμως... Πάνω που μεγάλωσαν οι δύο κόρες, ξανά τα ίδια με την τρίτη μου κόρη! Βοήθειά μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Νομίζω πως δεν υπάρχει μαμά που να μην έχει βρεθιεί σε παρόμοια κατάσταση. Θυμάμαι όταν η πρώτη κόρη μου ήταν μικρούλα, χρησιμοποιούσαμε το πάρκο (στο οποίο δε κάθησε ποτέ)για να βολεύουμε μέσα τα παιχνίδια της. Ευτυχώς εξελίχθηκε σε παιδί που προτιμάει τα βιβλία και τις χειροτεχνίες. Η δεύτερη έχει μανία με τις κούκλες και μαζεύει ότι βρει.Δεν θέλει να πετάει τίποτα κι έτσι το ξεκαυάρισμα γίνεται στα κρυφά. Το μαγάλο πρόβλημα είναι ο τρίτος που είναι ακόμα μικρός και του αρέσει να έχει σκόρπια σε όλο το σπίτι τα παιχνίδια του. Υπομονή......όσο μεγαλώνουν, τα πράγματα γίνονται καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. αχ κοριτσια να σας πω κατι? χαιρομαι παρα πολυ που διαβαζω οτι τοσες πολλες κοπελες εχετε τρια παιδακια! γονος πολυτεκνης οικογενειας και εγω, ξερω ποσο σημαντικο ειναι να εχεις αδερφια και μαλιστα εδω ισχυει το οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα! και χαιρομαι αφανταστα που βλεπω τοσες πολλες τριτεκνες! μακαρι να συνεχισει ο κοσμος να κανει παιδια παρα τις ολοενα και αυξανομενες αντιξοες συνθηκες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Γειά σου Μάχη! Αυτό που σε κυνηγάνε τα παιχνίδια στον ύπνο σου.... Ε, αυτό ακριβώς, μόνο που σε μάς, την πρωτοκαθεδρία έχουν τα Playmobil...μόνο απο το ψυγείο απουσιάζουν...(χαίρομαι πολύ που σε βρήκα btw!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ρε συ tali-mom, πόσο πολύ ταιριάζουμε!!! Να ήξερες πόσο!!!!!!!!!!!!
  Και τα παιδιά μας επίσης!!! (στο ποια παιχνίδια προτιμάει, στις θήκες cupcakes που παίζει κλπ)

  Και εγώ τα έχω χωρίσει σε κατηγορίες, και εγώ έχω οργανώσει με τον ίδιο τρόπο τα βιβλία κλπ

  ΟΜΩΣ, αν και είμαι τέρας τάξης και οργάνωσης, έχω βαρεθεί να τα μαζεύω κάθε μέρα (καθώς τα σκορπάει δεξιά -αριστερά) οπότε ενίοτε πηδάω από πάνω τους και συχνά-πυκνά σκοντάφτω.

  Και που είμαστε ακόμη!!! Για αρκετά χρόνια ακόμη θα λαμβάνουν παιχνίδια ως δώρα. Οπότε, άρχισε να συμφιλιώνεσαι με τους εφιάλτες σου (που σε κυνηγούν στον ύπνο εννοώ). Εγώ το πήρα απόφαση και ηρέμησα.

  Φιλάκια xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...