6.9.12

''Κέντημα-πλέξιμο'' για μικρά χεράκια

Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να κρατήσουμε απασχολημένα τα αγγελούδια μας είναι και το κέντημα. 

Και αν διαβάζοντας ''κέντημα'' σας έρχονται στο μυαλό παιδικές θύμησες όπου η μαμά ή η γιαγιά σας καταπίεζε -όπως την υποφαινόμενη- να μάθετε να περνάτε καμιά βελονιά...ξεχάστε το! 

Αν πάλι διαβάζοντας και μόνο τη λέξη, το πρόσωπο σας παίρνει εκείνη την έκφραση του τρόμου στη σκέψη και μόνο της επικίνδυνης βελόνας στα παιδικά χεράκια... και πάλι ξεχάστε το!!

Μιλάμε για κάτι διαφορετικό, κάτι απλό αλλά πολύχρωμο που ενδέχεται να ενθουσιάσει το παιδάκι σας, να το απασχολήσει δημιουργικά και να βελτιώσει τις δεξιότητες των χεριών του.

Αρχικά παίρνουμε δυο χάρτινα πιατάκια από αυτά τα μιας χρήσεως που χρησιμοποιούμε στα πάρτι. Με ένα ψαλίδι κάνουμε εγκοπές περιμετρικά. 

Στη συνέχεια δένουμε την άκρη ενός νήματος γύρω από το πιάτο διαγώνια. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες οι εγκοπές. Καλό είναι αν το παιδάκι είναι πολύ μικρό να μην κάνουμε τόσες εγκοπές γιατί ενδεχομένως να αποθαρρυνθεί από το φόρτο της δουλειάς.Τελειώνοντας στηρίζουμε το νήμα  με έναν κόμπο στην κάτω πλευρά του πιάτου.
Όταν ολοκληρώσουμε το πέρασμα του νήματος της εγκοπές θα έχουμε κάτι τέτοιο:Παίρνουμε ένα νήμα άλλου χρώματος, το δένουμε στο κέντρο, πάνω στο νήμα που ήδη έχουμε περάσει και αρχίζουμε να περνάμε το δεύτερο νήμα μας γύρω γύρω προσέχοντας να είναι η μια ''θηλιά'' πάνω και η επόμενη ''θηλιά'' κάτω από το πρώτο μας νήμα.Μπορούμε να αλλάξουμε το νήμα μας χρησιμοποιώντας άλλο χρώμα, απλά δένοντας το στο προηγούμενο, και να συνεχίσουμε πάνω και κάτω από το αρχικό.Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το πιάτο. Μπορούμε να περάσουμε το νήμα και σε μια πλαστική βελόνα από αυτές που πωλούνται στα καταστήματα εργόχειρων ώστε να είναι πιο εύκολο για το παιδί να περνάει τις ''θηλιές''.


Να και το δημιούργημα τελειωμένο!!Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έργο τέχνης δημιουργώντας όμορφα λουλούδια!


Η τεχνική και οι φωτογραφίες ανήκουν εδώ!!

6 σχόλια:

 1. Ταλιμπανoύλα κάλως σε βρήκα!Mπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς πήρες το βραβειάκι από το Δελφινάκι?Εγώ το πήρα αλλά δεν αναβοσβήνει!Φιλάκια!Α!Ωραίο blog!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλως βρεθήκαμε!

  Το βραβειακι το πήρα κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην εικόνα => αντιγραφή διεύθυνσης url εικόνας και μετά πήγα στις δικές μου αναρτήσεις, πάτησα νέα ανάρτηση => το εικονίδιο εισαγωγής εικόνας και επικόλληση
  Το ανέβασε εκεί και το πέρασε στο ταμπλετάκι της ανάρτησης
  τώρα το ότι αναβοσβήνει δεν ξέρω πως το κατάφερα αχααχα
  ελπίζω να βοήθησα, αν έχεις άλλη απορία πες μου

  ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχαριστω πολύ χρυσοχερα γιαγια!
  ελπιζω να είδες οτι σε περιμενει βραβειακι στην προηγουμενη αναρτηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απίθανο!Πληροφοριακά σου λέω ότι σε έχω βάλει στις πλαϊνές στήλες του ιστολογίου ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ http://mazi-xeri-xeri.blogspot.gr/ όπου παρουσιάζονται τα ιστολόγια ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΩΝ, ΠΟΙΚΙΛΛΗΣ ΥΛΗΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ κλπ. με εικονίδια και την πιο πρόσφατή τους ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω την κίνηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...