11.7.12

Με τα απομεινάρια μιας μπομπονιέρας!

Οι μπομπονιέρες είναι το δώρο του νιόπαντρου ζευγαριού ή του νεοφώτιστου παιδιού προς τους καλεσμένους που παρακολούθησαν το μυστήριο. Πόσες φορές όμως έχετε όντως κρατήσει τις μπομπονιέρες;; έλατε, πείτε την αλήθεια! 

Τις περισσότερες φορές δυστυχώς τις πετάμε ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις κρατάμε για λίγο και μετά τις καταχωνιάζουμε κάπου και ξεχνάμε και την ύπαρξή τους. Μέχρι να έρθει το επόμενο συγύρισμα - ξεκαθάρισμα όπου μοιραία καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.

Σε πείσμα της παραπάνω πρακτικής, η υποφαινόμενη ''ρακοσυλλέκτρια'' κρατάει τις μπομπο!! Ω ναι!! Όχι όλες βέβαια, μην τρελαθούμε, αλλά αυτές που είτε μου αρέσουν πολύ, είτε είναι από καλούς και αγαπητούς φίλους είτε τέλος βλέπω σε αυτές άλλες προοπτικές, εεε αυτές δεν τις πετάω. Αντίθετα έχω μια καπελιέρα όπου είναι γεμάτη με κορδέλες, κορδελάκια, τούλια, πουγκάκια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Γιατί, μη φανταστείτε, και από αυτές που τελικά πετάω εεε ένα τουλάκι θα το κρατήσω, έτσι γιατί κάπου μπορεί να χρειαστεί.

Κάπως έτσι λοιπόν έγινε και με αυτή εδώ την μπομπονιέρα όπου βλέπετε το κομμάτι από το τούλι της (τα κουφέτα τα φάγαμε, νόστιμα ήταν, Χατζηγιαννάκης σίγουρα!!), τα κορδελάκια της και μια ωραία ροζ πεταλουδίτσα από πλέξιγκλας.Σκεφτόμουν καιρό τι να την κάνω την συγκεκριμένη και επειδή φρόντισα να έχω και άλλες (τις έκλεψα από το σοι χιχιχι) είπα να δοκιμάσω να διακοσμήσω ένα βαζάκι μαγιονέζας που μου είχε ξεφύγει.


Αφού έπλυνα καλά το βαζάκι, πέρασα ένα στρώμα ατλακολ γύρω του, στερέωσα το τούλι και με το πινελάκι που πέρασα την ατλακολ, ίσιωσα το τούλι για να αποφύγω τυχόν ζάρες όταν στεγνώσει.


Στην συνέχεια στερέωσα στην μέση και πάνω από το ήδη κολλημένο τούλι, ταινία διπλής όψης, και πάνω της κόλλησα μια κορδελίτσα ροζ. Απέσπασα την πεταλουδίτσα και τύλιξα τα κορδονάκια της μπομπονιέρας γύρω από το βάζακι και πάνω από την κολλημένη κορδελίτσα!


Σειρά είχε τώρα το καπάκι. Πήρα ένα αυτοκόλλητο από αυτά που ντύνουμε συρτάρια κλπ (από το γνωστό παιχνιδοκατάστημα), το έκοψα λίγο μεγαλύτερο από το καπάκι και το κόλλησα πάνω του. Για να κολλήσει καλά στα πλαινά θα πρέπει να κάνουμε με το ψαλιδάκι κάθετες ψαλιδιές δημιουργώντας έτσι κομματάκια και να αρχίσουμε να τα τυλίγουμε προς το εσωτερικό του καπακιού ένα ένα. Δυστυχώς ήμουν μόνη στο σπίτι όταν το έφτιαχνα και δεν μπόρεσα να βγάλω καθαρότερη φωτο με το ένα χέρι.

Τέλος, με ένα πιστόλι σιλικόνης κόλλησα την πεταλουδίτσα πάνω στο καπάκι. Για να είμαι ειλικρινής αρχικά είχα σκοπό να κολλήσω την πεταλούδα πάνω στο βαζάκι και όχι στο καπάκι, ή να την κρεμάσω με τα κορδονάκια μαζί αλλά τελικά αφενός η πεταλουδίτσα μας αποδείχτηκε τροφαντούλα και άρα βαριά και δεν καθόταν με τίποτα και αφετέρου το αυτοκόλλητο που χρησιμοποίησα για το καπάκι ήταν αρκετά διαφανές με αποτέλεσμα από κοντά  να φαίνεται η επωνυμία της μαγιονέζας. Βλέπετε το σωστό θα ήταν να το είχα βάψει πρώτα αλλά με αυτή τη ζέστη δεν υπήρχε καμιά τέτοια όρεξη. Επομένως, κόλλησα την πεταλούδα στο καπάκι τελικά.


Και Voila!! Έτοιμο να κάτσει δίπλα στην μπομπονιέρα από την βάπτιση της ταλιμπανούλας μου και μαζί να διακοσμήσουν ένα από τα ραφάκια της. Παρέα με όλη την υπόλοιπη ροζοφουξοπαρέα πάντα!! Γιατί αυτό το δωμάτιο είναι ροζ-φουξια-πράσινο. Είναι που ήθελα ουδέτερα χρώματα στο παιδικό.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...