30.6.12

Φακελάκι στο λεπτό

Είστε καλεσμένοι σε κάποιο πάρτυ, γάμο, βάφτιση και ουπς! το είχατε ξεχάσει;;;;
Θέλετε απλά να ευχηθείτε μέσω μιας χειροποίητης καρτούλας και κολλήσατε που θα την εσωκλείσετε;;;
Υπάρχει λύση εύκολη, γρήγορη και απλή που όλες μας μπορούμε να φτιάξουμε στο άψε σβήσε! Ένα ωραιότατο, γρηγορότατο φακελάκι απο τα χεράκια μας με πολύ απλά βήματα και ακόμα πιο απλά υλικά!!

Αρχικά διαλέγουμε ένα ωραίο χαρτί από κάτι που μας βρίσκεται ήδη στο σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι ένα περίσσευμα από χαρτί περιτυλίγματος που είχαμε χρησιμοποιήσει ή ένα χαρτί διακοσμητικό που αγοράσαμε επι τούτου! Θα μου πείτε ''αν είχαμε σκεφτεί να αγοράσουμε χαρτί, δεν θα αγοράζαμε και το φακελάκι έτοιμο έτσι και αλλιώς;'' Σωστή παρατήρηση! Για αυτό πάμε σε μια λύση που όλοι διαθέτουμε: χάρτινες σακούλες καταστημάτων! Ναι καλά ακούσατε. Σακουλίτσες καταστημάτων με ωραίες παραστάσεις και δη κάποιες παιδικών καταστημάτων που είναι υπέροχες, δεν τις πετάμε! Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε το χαρτί τους για διάφορες κατασκευές.

Αφού λοιπόν βρήκαμε το χαρτί μας, είτε από περισσευούμενο χαρτί περιτυλίγματος, είτε από κάποια χάρτινη σακούλα της αρεσκείας μας, υπολογίζουμε την καρτούλα που θέλουμε να εσωκλείσουμε και ανάλογα σχεδιάζουμε μια καρδούλα στις απαιτούμενες διαστάσεις. Αφού κόψουμε το περίγραμμά της, την γυρίζουμε ανάποδα έτσι ώστε η ΄΄μύτη΄΄ να βλέπει προς τα πάνω, και τσακίζουμε τα  πλαϊνά καμπυλωτά τμήματα. Στην συνέχεια τσακίζουμε και τα κάτω καμπυλωτά τμήματα, και τέλος την ''μύτη'' της αρχικής μας καρδούλας. Έτοιμο το φακελάκι!!

Και αν σας φάνηκε δύσκολο με τα λόγια, ακολουθούν και φωτογραφιούλες που αποδεικνύουν πόσο εύκολο ειναι!!

Δοκιμάστε το με τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής σας, θα ξετρελαθούν! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...